La Generalitat aplica mesures excepcionals en els serveis d’atenció a persones amb dependència i discapacitat

Per la situació d’emergència provocada pel coronavirus

mesures serveis atencio domiciliaria persones dependencia discapacitat
Un dels temes prioritaris és el d’Atenció domiciliària // Foto: Obra Social “la Caixa”

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, seguint les instruccions del Departament de Salut, ha pres les següents mesures per la situació d’emergència que s’està vivint aquests dies pel coronavirus:

Serveis de Teràpia Ocupacional (STO), Servei de centre de dia Ocupacional d’Inserció (SOI), Centres de Dia d’Atenció Especialitzada (CAE), els clubs socials i els serveis prelaborals

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Amb l’objectiu de protegir un dels grups de població més vulnerable de la infecció per la COVID-19, les persones amb discapacitat; se suspenen temporalment les activitats als centres de dia de teràpia ocupacional, el servei de centre de dia ocupacional d’inserció, els centres de dia d’atenció especialitzada, els clubs socials i el serveis prelaborals. Per als usuaris d’aquests serveis que requereixin continuïtat de l’atenció es garantirà el dispositiu més adient per a l’usuari.

Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), Centres d’Atenció a Persones amb Discapacitat (CAD) i Serveis de Valoració de la Dependència (SEVAD)

BANER_300X250

Es tanquen temporalment els Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), Centres d’Atenció a Persones amb Discapacitat (CAD) i Serveis de Valoració de la Dependència (SEVAD) de la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública.

Serveis d’intervenció socioeducativa no residencial per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies (centres oberts).

Anul·lació de les activitats que es realitzen en els centres oberts i en els serveis d’intervenció socioeducativa i que estan dirigides als infants i adolescents a excepció d’aquelles situacions d’atenció social imprescindibles com són el servei de menjador en coordinació amb els serveis socials bàsics i especialitzats en l’àmbit de l’atenció a la infància en risc.

– Centres de Dia i Servei d’Atenció Domiciliària (SAD)

En cas de suspensió temporal de l’activitat d’un centre de dia, s’identificarà les persones en situació de vulnerabilitat que necessitin continuïtat d’atenció a la seva llar, tenint en compte criteris com si tenen o no suport familiar, si viuen soles i la seva situació de dependència.

  • Pel que fa al grup de persones en situació de vulnerabilitat, s’activarà el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) i d’àpats d’acord amb el circuit establert a cada territori.
  • Per cadascuna de les persones en situació de vulnerabilitat, s’especificarà la intensitat d’atenció al domicili i freqüència i el nombre d’àpats a domicili diaris.
  • El centre de dia posarà a disposició dels familiars un telèfon per resoldre incidències i en cas necessari activar els serveis que donin cobertura a les necessitats dels usuaris.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*