27.8 C
Barcelona
Dijous. 2 juliol, 2020
Inici Destacades La Generalitat aplica mesures excepcionals en els serveis d’atenció a persones amb...

La Generalitat aplica mesures excepcionals en els serveis d’atenció a persones amb dependència i discapacitat

mesures serveis atencio domiciliaria persones dependencia discapacitat
Un dels temes prioritaris és el d’Atenció domiciliària // Foto: Obra Social “la Caixa”

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, seguint les instruccions del Departament de Salut, ha pres les següents mesures per la situació d’emergència que s’està vivint aquests dies pel coronavirus:

Serveis de Teràpia Ocupacional (STO), Servei de centre de dia Ocupacional d’Inserció (SOI), Centres de Dia d’Atenció Especialitzada (CAE), els clubs socials i els serveis prelaborals

Amb l’objectiu de protegir un dels grups de població més vulnerable de la infecció per la COVID-19, les persones amb discapacitat; se suspenen temporalment les activitats als centres de dia de teràpia ocupacional, el servei de centre de dia ocupacional d’inserció, els centres de dia d’atenció especialitzada, els clubs socials i el serveis prelaborals. Per als usuaris d’aquests serveis que requereixin continuïtat de l’atenció es garantirà el dispositiu més adient per a l’usuari.

Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), Centres d’Atenció a Persones amb Discapacitat (CAD) i Serveis de Valoració de la Dependència (SEVAD)

Es tanquen temporalment els Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), Centres d’Atenció a Persones amb Discapacitat (CAD) i Serveis de Valoració de la Dependència (SEVAD) de la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública.

Serveis d’intervenció socioeducativa no residencial per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies (centres oberts).

Anul·lació de les activitats que es realitzen en els centres oberts i en els serveis d’intervenció socioeducativa i que estan dirigides als infants i adolescents a excepció d’aquelles situacions d’atenció social imprescindibles com són el servei de menjador en coordinació amb els serveis socials bàsics i especialitzats en l’àmbit de l’atenció a la infància en risc.

– Centres de Dia i Servei d’Atenció Domiciliària (SAD)

En cas de suspensió temporal de l’activitat d’un centre de dia, s’identificarà les persones en situació de vulnerabilitat que necessitin continuïtat d’atenció a la seva llar, tenint en compte criteris com si tenen o no suport familiar, si viuen soles i la seva situació de dependència.

  • Pel que fa al grup de persones en situació de vulnerabilitat, s’activarà el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) i d’àpats d’acord amb el circuit establert a cada territori.
  • Per cadascuna de les persones en situació de vulnerabilitat, s’especificarà la intensitat d’atenció al domicili i freqüència i el nombre d’àpats a domicili diaris.
  • El centre de dia posarà a disposició dels familiars un telèfon per resoldre incidències i en cas necessari activar els serveis que donin cobertura a les necessitats dels usuaris.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius.

Últimes notícies

Un total de 14 alumnes cecs o amb discapacitat visual es presenten a les proves de Selectivitat a Catalunya

Un total de 14 alumnes cecs i amb discapacitat visual greu de Catalunya faran les Proves d’Accés...

Normalització i aposta per les noves tecnologies, claus pel futur de l’esport adaptat

Aquest dimarts 30 de juny ha finalitzat el cicle de debats que, durant aquest mes de Juny,...

ECOM no entén l’absència de la discapacitat física en la revisió del model d’autonomia i atenció a les persones

ECOM ha lamentat que el Govern de la Generalitat no hagi comptat amb la participació de les...

Estrena del documental ‘Kayak no Límits. Menorca a cegues’ a l’Auditori de Girona

Aquest dijous 2 de juliol s’estrena a l’Auditori de Girona el documental Kayak no límits. Menorca a...