Dissabte, 23 setembre 2023
IniciRESPONSABILITAT SOCIALLa Fundació “la Caixa” impulsarà 89 projectes socials de persones amb discapacitat...

La Fundació “la Caixa” impulsarà 89 projectes socials de persones amb discapacitat i trastorn mental a Catalunya

A través de les Convocatòries de Projectes Socials destinarà 10,6M€ a 358 projectes, un 44% més que l’any anterior

fundacio la caixa projectes socials
Presentació de la resolució de la convocatòria de projectes socials // Foto: Fundació “la Caixa”

La Fundació “la Caixa” destinarà 10.689.860 euros per impulsar 358 projectes socials a Catalunya que permetran atendre 188.179 persones en situació de vulnerabilitat. Aquesta dotació, suposa un increment del 44% respecte a la de l’any anterior.

ICF23_Baner Financament-300x600

La resolució de la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya ha estat presentada al Museu de la Ciència CosmoCaixa pel director general de la Fundació ”la Caixa”, Antoni Vila Bertrán; i el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón; amb intervenció del conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano. 

També hi ha estat presents, la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, María Alsina; i tres de les entitats seleccionades, que han presentat els seus projectes: EmpoderEM: Promoció de l’autonomia i el benestar de les persones amb EM i altres malalties neurodegeneratives, de la Fundació Esclerosi Múltiple – FEM; Atenció integral a persones en situació de sense llar, del Centre d’Acollida Assís, i El cohabitatge a la vellesa. Una opció de vida, de la Fundació Privada Llars Compartides. “L’encadenament de crisis dels últims anys està provocant un augment del nombre de persones en situació de vulnerabilitat. I som conscients que aquesta situació també està obligant les entitats socials que les atenen a fer un esforç extraordinari. Per això hem ampliat la dotació i hem facilitat l’accés als ajuts d’aquesta convocatòria. Perquè volem estar més a prop que mai de les persones que més ho necessiten i continuar avançant cap a una societat més justa a través de l’impuls del màxim nombre possible de projectes socials”, ha explicat el director general de la Fundació ”la Caixa”, Antoni Vila Bertrán.  

Els 358 projectes seleccionats a Catalunya han estat repartits de la següent manera: Barcelona (283); Tarragona (28); Girona (23); Lleida (23). En l’àmbit municipal, els projectes seleccionats es duran a terme a 75 localitats catalanes diferents. La ciutat de Barcelona, amb 175 iniciatives seleccionades, és la localitat que concentra més projectes. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Quant a àmbits d’actuació: 116 projectes aniran a la lluita contra la pobresa i l’exclusió social; 89 a persones amb discapacitat o trastorn mental; 53 a inserció sociolaboral; 37 a interculturalitat i acció social; 32 a gent gran i reptes derivats de l’envelliment i 31 a humanització de la salut.

La pròxima convocatòria, al setembre

A partir del 12 de setembre, la Fundació ”la Caixa” obrirà una nova edició de la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya, corresponent al 2023. Fins al 5 d’octubre s’hi podran presentar projectes i sol·licitar ajuts de fins a 50.000 euros en la modalitat 1 i de fins a 100.000 euros en la modalitat 2. En aquesta nova edició, la convocatòria prestarà una atenció especial a la situació actual de crisi econòmica, social, sanitària i energètica, que està provocant un augment del nombre de persones en situació de vulnerabilitat i també un agreujament de les situacions que aquestes persones pateixen.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content