Diumenge, 5 desembre 2021
IniciResponsabilitat SocialLa Fundació “la Caixa” destina 4,5M€ a projectes per millorar l’atenció a...

La Fundació “la Caixa” destina 4,5M€ a projectes per millorar l’atenció a l’envelliment, la discapacitat i la malaltia

Més de 50.000 persones es beneficiaran a través de un total de 216 projectes seleccionats en la convocatòria 2021

projectes autonomia personal persones amb discapacitat
Les ajudes volen potenciar les accions d’atenció i capacitació per a les activitats de la vida // Foto: Fundació “la Caixa”

La Fundació” la Caixa” ha assignat un import de 4,5 milions d’euros a un total de 216 projectes per millorar l’atenció a l’envelliment, la discapacitat i la malaltia, que beneficiaran en conjunt més de 50.000 persones en tot el territori espanyol. Aquest 2021, a través de la convocatòria de “Promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia”, s’han triat projectes enfocats a l’acompanyament de les persones dependents, amb discapacitat o malaltia, especialment després del seu aïllament derivat de la pandèmia, i a l’atenció psicològica de les persones afectades per la Covid-19. En aquest sentit, l’àmbit d’actuació en el que s’han seleccionat més projectes, un 66% del total, és el de la discapacitat o salut mental, on s’emmarquen les iniciatives d’atenció psicològica a aquest col·lectiu arran de la pandèmia, entre altres.

Àmbit de la gent gran

L’àmbit d’actuació de gent gran i reptes derivats de l’envelliment té per objectiu seleccionar iniciatives que afavoreixin principalment l’autonomia personal; la qualitat de vida d’aquestes persones en situació de vulnerabilitat; i enguany també mitigar la situació provocada per la Covid-19.

fiare banca etica crowdfunding

Per fer front a la situació, s’han seleccionat un total de 53 projectes que atendran 12.467 persones grans i, en alguns casos, també les seves famílies. La major part pretén afavorir l’autonomia personal i el desenvolupament de les activitats de la vida quotidiana; prevenir la deterioració cognitiva i afavorir el benestar emocional; combatre la solitud no desitjada, l’aïllament social i digital; i intervenir en situacions de vulnerabilitat per a aquest col·lectiu.

Discapacitat o trastorn mental 

La segona línia d’actuació, destinada a persones amb discapacitat o trastorn mental, prioritza les propostes d’apoderament personal i social; potencia les accions d’atenció i capacitació per a les activitats de la vida diària; promou el suport psicosocial a les persones i a les seves famílies; i presta especial atenció enguany als obstacles que la Covid-19 ha suposat per a aquests col·lectius.

El president de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha destacat que, a través del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials, es reflecteix “el compromís de la Fundació ”la Caixa” amb la societat, així com amb el treball de les entitats socials, al mateix temps que suposa una resposta a la bretxa econòmica i social ocasionada per la crisi sanitària de la Covid19, especialment entre les persones més vulnerables”

La convocatòria de “Promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia” és la primera que s’ha resolt el 2021 en el marc del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES