Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDestacadesEls Pressupostos de la Generalitat 2022 incrementen en més d’un 30% la...

Els Pressupostos de la Generalitat 2022 incrementen en més d’un 30% la inversió en el Departament de Drets Socials

El Consell Executiu aprova el projecte presentat pel conseller d’Economia, Jaume Giró

violant cervera polítiques inclusió persones amb discapacitat
La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, durant una compareixença // Foto: gencat

Tres de cada quatre euros dels Pressupostos de la Generalitat per al 2022 aniran destinats a despesa social, segons el projecte de presentat pel conseller d’Economia, Jaume Giró, que va ser aprovat ahir pel Consell Executiu. Això vol dir que el 74,6% del total dels pressupostos anirà a despeses en educació, salut, drets socials, foment de l’ocupació i transport públic.

El Departament de Drets Socials és un dels que contempla un major increment de recursos (un 30,5%), ja que se l’assignaran 905 milions d’euros més que l’any passat, arribant als 3.110 M€. Els altres Departaments més beneficiats són el de Salut, amb 1.456 milions d’euros, i Educació, amb un increment de 1.009 milions d’euros.

fiare banca etica crowdfunding

És evident, doncs, que la pandèmia ha marcat els pressupostos del 2022, que tenen una clara intenció d’enfortir el benestar social i reforçar els serveis públics.

Els pressupostos totals sumen 38.139 milions d’euros i tots els departaments tenen un creixement positiu pel que fa a l’any anterior, excepte un, el d’Economia i Hisenda (-3,4%), gràcies al fons europeu Next Generation.

A partir d’ara, després de l’aval de l’executiu, passarà a mans del Parlament per al seu possible tràmit i aprovació, si aconsegueix els suports suficients.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES