Dijous, 2 desembre 2021
IniciInclusió SocialLa Fundació Catalana Síndrome de Down crea la xarxa “Amics d’Èxit” a...

La Fundació Catalana Síndrome de Down crea la xarxa “Amics d’Èxit” a favor del periodisme inclusiu

Compta amb periodistes de renom i professionals de la comunicació en l’àmbit del tercer sector social

exit 21 projecte periodisme inclusiu
El projecte Èxit 21 reivindica un periodisme inclusiu amb perspectiva de drets humans // Foto: FCSD

La Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD), a través del seu projecte comunicatiu Èxit21, ha creat una xarxa de professionals de la comunicació compromesos amb els postulats del periodisme inclusiu i amb perspectiva de drets humans que reivindica Èxit21. 

“Amics d’Èxit” compta amb professionals de renom com els periodistes Mònica Terribas, Xavi Coral, Màrius Serra o Llucià Ferrer; el director de l’Agència Catalana de Notícies, Marc Colomer; el director del Diari de la Discapacitat, Carlos Valdivia; o el professor de la Universitat de Vic i articulista del Social.cat, Jordi Serrat, entre d’altres membres que vetllaran per un periodisme inclusiu. 

fiare banca etica crowdfunding

Tots els membres de la xarxa han passat per la redacció d’Èxit21 i coneixen de primera mà el projecte periodístic del mitjà digital de la FCSD. 

INFORMAR SOBRE LA DISCAPACITAT AMB RESPECTE 

Èxit21 ha posat a disposició de tots els mitjans de comunicació el seu llibre d’estil amb recomanacions per informar de forma respectuosa i inclusiva sobre la discapacitat intel·lectual. L’objectiu és eradicar estigmes i prejudicis i treballar per una imatge positiva de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. En aquest sentit cal destacar el conveni de col·laboració que té amb el Diari de la Discapacitat.

“LA MIRADA QUE ET FALTA” 

Èxit21 és un mitjà digital creat el 2011 per la FCSD que està pensat, elaborat i executat per persones en situació de discapacitat intel·lectual. Des de la seva creació, Èxit21 ha publicat més de 1.500 notícies i ha entrevistat a més de 100 personatges rellevants de l’àmbit polític, econòmic, social, cultural i comunicatiu. 

El lema d’Èxit21 és “la mirada que et falta”, la del periodisme respectuós i inclusiu; i la de les opinions de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES