La Fundació Adecco va generar 6.895 llocs de treball per a persones en risc d’exclusió al 2018

Amb una inversió en inserció laboral de 14,9 milions d’euros

adecco llocs de treball persones risc exlusió
Les persones amb discapacitat és un dels col·lectius en risc d’exclusió // Foto: Fundació Adecco

Dins del seu projecte social #EmpleoParaTodos i donant resposta a 4 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible establerts per Nacions Unides (ODS 1, 5, 8 i 10), la Fundació Adecco va invertir, el 2018, 14.931.034 milions d’euros en la generació d’oportunitats d’ocupació per a les persones més vulnerables del nostre mercat laboral: amb discapacitat, majors de 45 anys aturats de llarga durada, dones amb responsabilitats familiars no compartides i / o víctimes de la violència de gènere, i altres persones en situació de risc d’exclusió social.

Aquesta inversió suposa un increment del 28% respecte a la de l’any anterior (11,6 milions) i es produeix en un context en què 8.696.663 persones en edat laboral (el 28,4% del total) es troben en risc de pobresa i / o exclusió social, segons una estimació realitzada per la Fundació Adecco sobre la base de la correlació de l’informe At risk of poverty and exclusion (EAPN) i les dades demogràfiques de l’Institut Nacional d’Estadística.

BANER_300X250

La inversió ha permès generar el 2018, 6.895 llocs de treball per a persones en risc d’exclusió, un 11% més que l’any anterior. A més, 22.503 demandants d’ocupació en situació de vulnerabilitat van rebre orientació laboral, sent aquesta el pilar bàsic per donar poder i millorar l’ocupabilitat de les persones amb més dificultats, en un mercat eminentment canviant i competitiu.

Segons Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco “les dades oficials donen una millora generalitzada de l’ocupació que, però, no impacta de forma homogènia en tots els segments de la població. Així, les persones a les que la crisi va afectar en primer lloc (amb discapacitat, majors de 45 anys, etc.) són també les últimes a recuperar-se, veient-avui especialment afectades per la desocupació de llarga durada, l’esgotament de prestacions i, en definitiva, l’exclusió social. Per això, sense deixar de celebrar la millora del mercat, no podem oblidar que hi ha molts ciutadans que necessiten la nostra ajuda, sent l’ocupació la clau cap a la inclusió social i l’oportunitat per normalitzar les seves vides “.

La Fundació Adecco ha fet pública la seva Memòria anual 2018, de cara a fer transparent, visible, accessible i comprensible la seva missió i els seus resultats a tota la societat.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*