Divendres, 21 juny 2024
IniciEMPRESALa Fundació Adecco presenta una guia amb les tendències i claus en...

La Fundació Adecco presenta una guia amb les tendències i claus en diversitat, equitat i inclusió (DE&I)

Marcaran el full de ruta de les empreses en 2024

diversitat equitat i inclusió
Polítiques de diversitat, equitat i inclusió a les empreses // Foto: Arxiu

Les estratègies de Diversitat, Equitat i Inclusió (DE&I) han emergit com un element crucial per a la competitivitat empresarial en el context actual de transformació social. La consciència col·lectiva impulsa les empreses a comprometre’s amb el seu entorn, i la creixent regulació exigeix l’adopció de polítiques DE&I per complir les normatives i evitar sancions. 

En aquest panorama, la Fundació Adecco, amb 25 anys d’experiència en projectes d’inclusió sociolaboral i en col·laboració amb més de 90 companyies a través de l’Aliança #CEOPorLaDiversidad, ha presentat la guia “Tendències i Claus en Diversitat, Equitat i Inclusió (DE&I) 2024”.

Aquesta guia, presentada a través d’un directe de LinkedIn,  ofereix una visió aprofundida sobre les tendències i claus per al disseny d’estratègies DE&I amb un alt valor social i impacte corporatiu.

Enmig d’un context econòmic amb tendència a l’estancament i tensions globals que accentuen les desigualtats, la guia arriba en un moment clau. Les empreses, com a actors clau, tenen la responsabilitat de respondre als reptes actuals mitjançant aliances i xarxes de cooperació que impulsin el desenvolupament sostenible i inclusiu.

PUBLICITAT

Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco, destaca la intenció de la guia de ser accessible, amb un to senzill, amb l’objectiu de guiar les empreses cap a una implementació efectiva de polítiques DE&I. Aquestes polítiques són considerades com a motors d’excel·lència, competitivitat, ètica empresarial i justícia social en el segle XXI.

La guia identifica 13 tendències en Diversitat, Equitat i Inclusió (DE&I), desglossant com evolucionen globalment i com afectaran les estratègies empresarials el 2024. Amb la diversitat com un factor rellevant, especialment en aquest context globalitzat amb noves tecnologies i responsabilitat social, la guia destaca la necessitat de models empresarials equilibrats, ètics i orientats al bé comú.

Les empreses enfronten reptes importants en DE&I aquest any, incloent la necessitat de replantejar les estratègies, evitar el “Diversity Washing” amb objectius a curt termini i manca de coneixement del context. Desideologitzar les polítiques DE&I és un altre desafiament crucial, evitant instrumentalitzar estratègies i apostant per la unitat en la consecució d’objectius universals, com la reducció de les desigualtats.

PUBLICITAT

Altres reptes destaquen la mesura de la maduresa de l’estratègia DE&I, l’extensió d’aquesta a tota la cadena de valor, l’adaptació als marcs reguladors que consoliden les estratègies ESG i l’aposta per “Inclusion journeys” que brindin oportunitats reals a persones amb grans dificultats. Les empreses també han de fer front al repte demogràfic, diferenciar diversitat demogràfica, experiencial i cognitiva, generar seguretat psicològica, optimitzar el potencial de la IA i impulsar el dret a entendre mitjançant una comunicació clara i inclusiva.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content