Dijous, 20 març 2025
IniciINCLUSIÓ LABORALLa fira d'ocupació “Sí, i millor” tanca portes amb 420 currículums recollits...

La fira d’ocupació “Sí, i millor” tanca portes amb 420 currículums recollits i 1.150 entrevistes realitzades

El certamen posava en contacte persones amb discapacitat en busca de feina amb empreses compromeses amb el talent del col·lectiu

fira simillor 2021_3 rec
La fira va recollir durant els tres dies 420 currículums // Foto: FECETC

La Fira d’ocupació “Sí, i Millor! di-Capacitat i Talent”, va tancar dijous 11 de novembre les seves portes amb la satisfacció d’haver aconseguit l’objectiu d’ajudar centenars de persones amb discapacitat, en la seva majoria joves, en el seu projecte de trobar una oportunitat laboral, ja fos en una empresa ordinària o en un centre especial de treball. La fira se celebrava dins el Saló de l’Ocupació, al recinte firal de Montjuïc, en un espai de més de 250 metres quadrats.

Segons els càlculs de la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), organitzadora de la fira, es van recollir 420 currículums i, a l’espera de les xifres definitives d’algunes empreses, es van fer més de 1.150 entrevistes personals (amb una mitjana de 3-4 entrevistes per persona).

Entre les empreses “entrevistadores” (que van aterrar a la fira amb unes 75 ofertes laborals) figuren Carrefour, Agbar, Norsk Hydro Aluminios, Grupo Iman, Zurich Insurance, Ipres (Atysa), Basedi (Grup Mifas), FemCET, Capgemini, Metrópolis (Armonia Grup) Fundació DKV Integralia i NTT Data España. 

- PUBLICITAT -

firasimillor 2021_5
Durant el certamen també es van fer activitats paral·leles // Foto: FECETC

Tal com ens han explicat les empreses, a partir de les entrevistes es concretaran més d’una trentena de contractes de treball en els propers dies i d’altres necessitaran noves entrevistes en profunditat. I molts currículums passaran a les borses de treball de companyies que a dia d’avui no tenen vacants però que en preveuen properament.

Per al president de FECETC, Josep Roset “en pocs anys ens hem consolidat com la fira de la discapacitat de referència a l’Estat espanyol: les cues que s’han format cada dia han deixat paleses les ganes de treballar de les persones amb discapacitat i, alhora, les ganes de contractar-les de moltes empreses”. Roset afegeix: “l’esforç de la Fira ja valdrà la pena si una o moltes persones han trobat feina o han millorat la que tenien”.

El tret de sortida de la fira va ser dilluns al vespre a la Casa Batlló, on es va fer una visita guiada per a empreses, col·laboradors, entitats i organització i que va comptar amb la comissionada de promoció de l’ocupació de l’ajuntament de Barcelona i responsable del Saló de l’Ocupació, Raquel Gil.

A partir de dimarts, i en paral·lel a les entrevistes, es van organitzar diverses xerrades i taules rodones (Posa una persona amb discapacitat a la teva empresa, L’aportació laboral de les persones neurodivergents. Casa Battló, cas d’èxit i No siguis massa exigent en la teva reinvenció personal i professional), un col·loqui amb les universitats de Barcelona i Rovira i Virgili per conèixer les seves experiències de formació a persones amb discapacitat intel·lectual per ajudar-les a trobar feina i una “conversa” sobre la situació laboral del col·lectiu entre el president de FECETC, Josep Roset, i el del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), Antonio Guillén. A més, els professionals de la federació orientaven, revisaven el currículum i atenien les consultes de molts demandants d’ocupació. Molts d’ells acudien en grup, procedents d’entitats de suport i atenció a les persones amb discapacitat i acompanyats per tècnics d’inserció. Els temps d’espera per a les entrevistes eren en molts casos aprofitats per preparar les entrevistes i calmar els nervis, ja que més d’un candidat s’enfrontava a la seva primera entrevista de feina.

firasimillor 2021_2
Les entrevistes es van succeir sense parar // Foto: FECETC

Així mateix, es va fer un Punt de Trobada CET amb productes i serveis de Can Cet (transport de proximitat amb bicicargo), la fundació Nou Xamfrà (bosses, mascaretes i encenalls), Miton (envasos i embolcalls per a la indústria), Icària Gràfiques (arts gràfiques) i INOUT Hostel (hostaleria).

D’altra banda, l’empresa de software de gestió de centres especials de treball Freematica va atendre els dubtes dels visitants sobre els seus productes. Si tenim en compte els diferents espais i activitats organitzats, la fira va rebre més de 1.850 visitants.

Fira online

La fira va tenir també un vessant online, ja que es van recollir força currículums a la plataforma virtual ‘Club de feina ‘Sí, i millor’’, que continua oberta per incorporar totes les persones amb discapacitat que estiguin buscant feina i les empreses que necessiten candidats.

El certamen va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la secretaria tècnica de la fundació CIES (Centre d’Investigació d’Economia i Societat), així com la col·laboració d’empreses com Encofrados Alsina,l’Obra Social La Caixa i Actiup.

El suport institucional a l’esdeveniment es va materialitzar amb la visita, entre d’altres, de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el primer tinent d’alcalde Jaume Collboni, els regidors Joan Ramon Riera i Albert Batlle, la comissionada per a l’ocupació Raquel Gil i el gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Jordi Tudela, així com del president del COCARMI, Antonio Guillén.

Secció patrocinada per:
FECETC color logo
https://fecetc.org

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

La FEDERACIÓ
La FEDERACIÓ
Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya. Entitat sense ànim de lucre amb l’objectiu de facilitar la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES