La fira ‘Sí, i Millor. Di-Capacitat i Talent’ tanca amb la visita de més de 3.000 visitants en busca de feina

Hi han participat 30 empreses en aquesta primera edició

fira si millor discapacitat talent visitants feina
La afluència de visitants va ser una costant durant els dos dies del saló // Foto: Carlos Valdivia

La fira ‘Sí, i Millor, Di-Capacitat i Talent, va tancar portes la setmana passada amb l’assistència de més de 3.000 visitants i la participació d’una trentena d’empreses, en un esdeveniment que durant dos dies va servir per facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat.

Els organitzadors del saló han quedat molt satisfets amb els resultats obtinguts, sobretot tenint en compte que encetaven una nova etapa. En paraules del president Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), Josep Roset, “la fira ha estat un complet èxit que ha comptat amb la participació d’empreses privades de primer nivell que ja han confirmat que tornaran a venir l’any vinent”. Roset també ha assegurat que en la propera edició unes altres deu empreses del mercat ordinari s’ha afegiran a la fira, demostrant l’impuls que ha guanyat el saló aquest any.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

D’altra banda, ha seguit el president de la FECETC, “la fira ha servit per donar ressò i visibilitat al sector privat, on hi ha molta feina a fer. Actualment el 80% de les empreses amb més de 50 treballadors no compleixen amb la llei LISMI, moltes vegades per manca d’informació”.

Un aspecte destacat del saló ha estat la varietat de perfils professionals que s’han donat cita al saló, i  també els tallers i activitats organitzats paral·lelament per Barcelona Activa i Inserta-Grup ONCE, que han tingut una gran afluència de públic.

BANER_300X250

La inserció laboral de les persones amb discapacitat és un dels pilars per aconseguir la plena inclusió del col·lectiu. Malauradament, la bretxa en la contractació de persones amb discapacitat respecte a la població en general és una constant. Segons les darreres dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), del 2017, la taxa d’atur al col·lectiu de les persones amb discapacitat va caure 2,4 punts i es va situar en el 26,2 per cent, una taxa 9,1 punts superior a la de la població en general.

Entre les empreses i entitats que han participat al saló destaquen algunes com calibre de Acciona, ISS, Ilunion, Carrefour, Nestlé, Kellogg’s, Foment del Treball, entre d’altres.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*