Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciDIA MUNDIAL DE L'AUTISMELa Federació Catalana d’Autisme denuncia la vulneració sistemàtica de drets i anuncia...

La Federació Catalana d’Autisme denuncia la vulneració sistemàtica de drets i anuncia una roda de premsa

Que tindrà lloc el proper 4 d’abril en el marc de la celebració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

federació catalana de l'autisme vulneració de drets
La prevalença de l’autisme no para d’augmentar // Foto: Aprenem Autisme

La Federació Catalana d’Autisme, representant a més de 12.000 famílies i 44 entitats del col·lectiu autista a Catalunya, alça la veu per denunciar les greus violacions dels drets de les persones autistes i les seves famílies. Amb una situació que clama per canvis estructurals en l’àmbit polític i social, la Federació ha anunciat una roda de premsa a Barcelona (Hub Social/ C/ Girona, 34) programada pel proper 4 d’abril per explicar el seu posicionament i exposar les seves demandes i denúncies.

En el context del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, que se commemora el proper 2 d’abril, la Federació Catalana d’Autisme presenta una realitat alarmant: la població amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) veu compromesa la seva esperança de vida, amb una mitjana 16 anys inferior a la de la resta de la població. A més, entre el 75% i el 90% de les persones adultes amb autisme es troben desocupades, mentre que l’edat mitjana de diagnòstic a Catalunya s’allunya de les recomanacions internacionals, situant-se en 8,8 anys en lloc dels 2 anys desitjats.

Mentre la prevalença de l’autisme no para d’augmentar (un 250% en els últims deu anys), el col·lectiu pateix un maltractament institucional: Catalunya segueix sense disposar d’un cens que permeti quantificar la població autista.

Altres qüestions com l’educació inclusiva, l’accés a serveis específics i la manca de cens sobre la població autista a Catalunya són temes crucials en aquest debat. La Federació Catalana d’Autisme exigeix que l’autisme sigui reconegut com una condició pròpia, no vinculada a altres discapacitats, per tal de garantir l’adequada oferta de serveis públics especialitzats.

En la roda de premsa anunciada per la setmana vinent, s’analitzarà la situació del col·lectiu autista en diferents àmbits i es presentaran les demandes de cara a les properes eleccions autonòmiques i europees. Neus Payerol, presidenta de la Federació, serà l’encarregada d’expressar les preocupacions i exigències del col·lectiu autista a Catalunya.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content