Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciDIA MUNDIAL DE L'AUTISMEAutisme Espanya crida a reconèixer “la presència quotidiana de l’autisme” a la...

Autisme Espanya crida a reconèixer “la presència quotidiana de l’autisme” a la societat

Així es recull al manifest 'Autisme a prop teu', publicat per l'organització amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme

campanya autisme espanya a prop teu a la societat
Cartell de la campanya “Autismo cerca de tí” // Foto: Autisme Espanya

Autisme Espanya va fer una crida a la ciutadania per reconèixer la presència quotidiana de l’autisme a la societat, ja que “és part de la diversitat humana”. Així es recull al manifest ‘Autismo cerca de ti’, publicat per l’organització amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, que se celebra el 2 d’abril. En aquest, la confederació subratlla que “cada persona autista pot ser un veí, un familiar, un amic o un company de col·legi” i que “les experiències i talents enriqueixen la vida de tots”.

Aquestes persones “enfronten barreres socials, econòmiques i culturals molt considerables”, i va advertir que “l’autisme es manifesta de manera diferent a cada persona i no sempre és reconeixible a primera vista”.

“Podem tenir contacte diari amb persones autistes i no saber-ho”. Per això, indica que convé “desterrar els estigmes i prejudicis relacionats amb l’autisme i reconèixer-ne la presència quotidiana a les nostres vides”, destaca el manifest.

D’aquesta manera, “s’aconseguirà una societat inclusiva” i una atenció millor a les necessitats d’aquestes persones, que afronten una taxa d’atur del 90% o un assetjament escolar de fins al 80%.

Per tot això, Autisme Espanya va instar els poders públics a adoptar mesures concretes que garanteixin a aquestes persones l’accés als recursos i serveis especialitzats que necessiten i la seva participació social en entorns inclusius, amb una atenció especial a l’accés a l’ocupació, l’atenció primerenca , l’educació i la salut.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content