Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciDIA MUNDIAL DE L'AUTISMELa UOC dona llum a AutisMIND, una plataforma de vídeos interactius com...

La UOC dona llum a AutisMIND, una plataforma de vídeos interactius com a eina terapèutica per a la salut mental

El projecte engegarà el 2 d’abril, coincint amb el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

autismind plataforma de videojocs salut mental
AutisMIND ofereix formació per a famílies i professionals per abordar l’autisme // Foto: Unsplash.com

La UOC dóna a llum AutisMIND, una plataforma pionera en vídeos interactius que busca promoure la interacció i l’autonomia de les persones amb autisme. Encapçalat per Alex Escolà, professor col·laborador de la UOC i psicòleg clínic, aquest projecte es basa en la convincent evidència científica que avala els jocs interactius com a eines terapèutiques eficaces per millorar la salut mental.

“Es tracta d’una plataforma de vídeos interactius que promouen la interacció i l’autonomia de persones amb autisme”, assegura Escolà, “D’alguna manera, AutisMIND és com un simulador de la vida: la persona ha d’anar fent front a situacions difícils, i provant i experimentant en un entorn de seguretat com resoldre-les. El videojoc, a més, fomenta l’autoreflexió i el desenvolupament d’habilitats socials”, afegeix.

Els avantatges d’aquesta iniciativa són nombrosos: millora de la velocitat de processament, foment de la creativitat, la motivació i la interacció social. En un moment en què la pandèmia de COVID-19 ha augmentat els nivells d’ansietat i depressió, aquesta plataforma emergeix com una resposta innovadora. Estudis recents, com els realitzats per la Universitat d’Amsterdam, demostren que els jocs interactius poden reduir els símptomes d’aquestes afeccions i, fins i tot, aborden altres problemàtiques com les fòbies i els trastorns d’aprenentatge com la dislèxia.

En aquest context, AutisMIND emergeix com una eina d’aprenentatge i suport essencial per a les persones amb autisme. El seu enfocament en la interacció i l’autonomia personal és clau per a la seva eficàcia. Amb el suport de la UOC, Hubbik i altres entitats, aquesta plataforma s’està preparant per llançar una campanya de micromecenatge el 2 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. L’objectiu: reunir fons per implementar un servei integral que beneficiï les persones amb autisme, les seves famílies i els terapeutes.

La plataforma oferirà una àmplia gamma de continguts, des de vídeos interactius fins a exercicis pràctics, tutorials i material descarregable. A més, es proporcionarà formació específica per a professionals i famílies. Aquesta iniciativa, recentment reconeguda com el projecte més solidari en la fira ISE 2024, representa un pas significatiu cap a una major inclusió i suport per a les persones amb autisme.

“Oferirem una plataforma amb vídeos interactius, i molt material, com ara exercicis, jocs, tutorials, materials descarregables, a més d’una formació per a professionals i famílies”, afirma Escolà, que compara la plataforma que allotjarà aquests continguts amb “una mena de Netflix accessible i pensat per a persones amb autisme”.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content