Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDretsLa Coordinardora Capaç demana suport per a la construcció d’un Centre de...

La Coordinardora Capaç demana suport per a la construcció d’un Centre de Dia i Residència a Terrassa

coordinadora-capac centre dia residència terrassa
Membres de la coordinadora a un acte de presentació // Foto_ Alba Herrera

La Coordinadora Capaç ha iniciat una campanya pública per reclamar la construcció d’un Centre de Dia i Residència per a persones amb discapacitat intel·lectual a Terrassa, una localitat amb unes 15.000 persones amb discapacitat reconeguda, 1.800 de les quals tenen discapacitat intel·lectual

Actualment la ciutat només compta amb un equipament, La Pineda. La seva capacitat inicial al Centre de Dia era de 18 places. En els darrers anys, per poder atendre la demanda, s’ha forçat la capacitat fins a 24 places (sense una ampliació real d’espais) i s’ha anunciat una nova ampliació registral de fins a 29 places. Això vol dir incrementar l’ocupació del mateix espai en un 61%, amb la conseqüent massificació i pèrdua de qualitat en l’atenció.

fiare banca etica crowdfunding

Pel que fa a Residència, les 62 places són pràcticament les mateixes que hi havia l’any 2.000, quan el nombre de persones amb discapacitat a la nostra ciutat era la meitat que ara.

Per tot plegat, la plataforma ha elaborat un manifest on denúncia l’incompliment del conveni signat en 2006 entre la Generalitat i l’Ajuntament, en el que es va aprovar la construcció d’un nou equipament. El consistori va cedir el terrenys a tal efecte l’any 2009, però la realitat és que 10 anys més tard encara no s’ha fet ni tan sols la redacció del projecte.

Durant tots aquests anys s’ha intentat avançar sense èxit en aquest tema amb diferents reunions amb el Departament d’Afers Socials, i també s’ha portat el tema al Ple Municipal, que ha reclamat la construcció del nou equipament en tres resolucions aprovades per unanimitat en els darrers anys.

Davant aquesta vulneració dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i del reiterat menyspreu per part dels responsables polítics, la Coordinadora Capaç demanen el suport i l’adhesió de les entitats de Terrassa al manifest de l’entitat.

De moment ja s’han sumat a la denúncia la Síndica de Greuges de Terrassa i de diverses entitats com la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT), Associació Local d’Entitats per la inclusió (ALEI), Associació de Veïns de Sant Pere Nord, Salut Mental Terrassa, Prodis, Fupar, Escola l’Heura, Escola Crespinell, etc.

La Coordinadora Capaç és una entitat integrada per les AMPA de les escoles d’educació especial de Terrassa (Crespinell, El Pi, Fàtima i l’Heura) i per familiars de persones adultes amb discapacitat intel·lectual que són usuaris de centres ocupacionals, centre de dia i tallers com FUPAR, Prodis, La Pineda, etc.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES