23 C
Barcelona
Dissabte. 4 juliol, 2020
Inici Diversitat El Govern crea el Programa d’abordatge integral sobre els casos de salut...

El Govern crea el Programa d’abordatge integral sobre els casos de salut mental d’elevada complexitat

salut mental elevada complexitat
El Programa vol aconseguir una millor eficàcia en el tractament d’aquests casos // Foto: Wikimèdia Commons

El Govern ha aprovat la creació del Programa d’abordatge integral sobre els casos de salut mental d’elevada complexitat, és a dir, aquells casos en què la persona pateix trastorns mentals associats amb altres patologies greus amb necessitats complexes d’atenció sanitària i social. L’objectiu és aconseguir una actuació més eficaç en prevenció, assistència, benestar, rehabilitació i integració de les persones amb aquest tipus de trastorn.

El Programa, d’una durada màxima de 3 anys, abordarà aspectes com la sensibilització sobre els casos complexos, els protocols i circuits d’actuació, la creació de grups de treball, i la implicació i coordinació de la intervenció de les diferents administracions pel que fa als casos complexos. Aquestes línies de treball es duran a terme a través d’una Oficina de suport al programa, adscrita al Departament de Salut.

Aquest Programa comptarà també amb la participació activa de professionals experts en l’àmbit sanitari, social, ètic, judicial, així com també amb representants de les federacions de familiars i del Moviment en primera persona.

La salut mental, una prioritat

L’atenció a la salut mental i les addicions és una prioritat per al Departament de Salut, i així es recull a les Estratègia de salut mental i addiccions 2017-2020. Aquesta Estratègia va acompanyada de l’increment pressupostari més gran de la història en l’àrea de salut mental, amb una inversió addicional de 70 milions l’any 2017, a banda dels 2,6 M€ del Pla estratègic de recerca i innovació en salut per a projectes de recerca en salut mental.

A Catalunya, els trastorns mentals es troben entre les primeres malalties cròniques que declara patir la població i que afecten greument la qualitat de vida. Segons l’Enquesta de salut de Catalunya, l’ESCA 2017, el 6,2% de la població major de 14 anys presenta risc de patir ansietat o depressió. A més, s’observen diferències rellevants per classe social i gènere. Així, les persones de classe baixa tenen major probabilitat de patir ansietat o depressió, especialment les dones. En la població d’entre 4 i 14 anys, el 5,1% té probabilitat de patir un problema de salut mental. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), una de cada quatre persones patirà algun tipus de problema de salut mental al llarg de la seva vida.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius.

Últimes notícies

El Centre d’Atenció Diürna d’ASPID reprèn l’activitat en un entorn segur pels usuaris

El Centre de dia Candi Villafañé d’ASPID ha reprès l’activitat presencial després d’haver implementat tots els protocols...

Una mirada personal a l’escola inclusiva

La meva experiència en una USEE (Unitat de Suport Educatiu Especial) va començar l’any 2012, a l’Institut...

La incertesa pel coronavirus obliga a suspendre la tercera edició de l’Inspira Festival Inclusiu 2020

La Fundació MAP i l'Ajuntament de Ripoll han decidit no celebrar la tercera edició de l'Inspira Festival...

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...