Dilluns, 6 desembre 2021
IniciDiscapacitatLa Confederació, preocupada per les mesures anunciades de municipalització dels serveis socials...

La Confederació, preocupada per les mesures anunciades de municipalització dels serveis socials a Barcelona

municipalització servei atenció domiciliària
Un dels serveis afectats és el d’Atenció domiciliària // Foto: Obra Social “la Caixa”

La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya ha sortit al pas de l’anunci de municipalització del servei A partir del carrer i del 10% del Servei d’Atenció Domiciliària per part del govern municipal de Barcelona, per denunciar el canvi del model de gestió d’aquests serveis a una setmana de les eleccions municipals de forma unilateral i sense diàleg amb el sector.

Sobre l’anunci de municipalització d’una part del Servei d’Atenció Domiciliària a través d’un consorci públic, La Confederació vol deixar clar que no és cert que aquesta mesura suposi una millora en les condicions laborals de les professionals. Les treballadores que assumeixi el consorci estaran sota el mateix conveni col·lectiu que apliquen actualment les entitats proveïdores del servei. En aquest sentit, denuncia que s’utilitzin arguments falsos en una qüestió tant sensible com aquesta.

fiare banca etica crowdfunding

El Tercer Sector Social s’oposa frontalment a aquest model perquè posa en risc l’activitat del sector sota dubtosos missatges de beneficis de la municipalització. Cal dir que no és el mateix internalitzar un servei amb mitjans propis (i per tant assumir com a personal públic els professionals implicats) que traspassar-ne la gestió a un ens que malgrat ser públic no suposa una garantia de millora de les condicions laborals.

Finalment, La Confederació observa amb preocupació i sorpresa aquestes mesures que contradiuen les polítiques de foment de l’Economia Social i Solidària que el Consistori ha vingut desenvolupant amb fermesa i encert durant tot el mandat. Unes polítiques que han comptat amb la  col·laboració activa i constant del conjunt del Tercer Sector Social.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES