Dissabte, 23 setembre 2023
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALLa Cimera Mundial del Transport Públic acull la presentació d’’AccessibleEU’, el nou...

La Cimera Mundial del Transport Públic acull la presentació d’’AccessibleEU’, el nou Centre Europeu d’Accessibilitat

Tindrà lloc el proper 6 de juny en una jornada celebrada a la Fira de Barcelona

Cimera Mundial Transport públic accessibleeu
Cartell de la presentació d’AccessibleEU // Foto: ONCE Catalunya

El proper dimarts 6 de juny es presentarà ‘AccessibleEU’, el nou Centre Europeu d’Accessibilitat, en el marc de la Cimera Mundial del Transport Públic, que se celebra del 4 al 7 de juny a la Fira de Barcelona. ‘AccessibleEU’ és un projecte europeu gestionat per un consorci d’entitats i experts liderats per Fundació ONCE, que té com a objectiu la implementació de les polítiques sobre accessibilitat als estats membres de la Unió Europea (EU).

ICF23_Baner Financament-300x600

Aquest projecte és una de les iniciatives emblemàtiques proposades per la Comissió Europea a l’Estratègia per als Drets de les Persones amb Discapacitat 2021-2030. Servirà per augmentar la coherència de les polítiques d’accessibilitat i facilitar l’accés als coneixements pertinents.

La jornada de presentació d’’AccessibleEU’ comptarà amb la presència d’Inmaculada Placencia, cap de la Unitat per a la Integració de les Persones amb Discapacitat de la UE, i Anne-Laure Le Merre, experta de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP).

Al llarg de la jornada també es desenvoluparan dues taules rodones. La primera, titulada ‘Com implementar l’accessibilitat al transport públic?’, comptarà amb representants de TMB, l’Empresa Municipal de Transport de la Regió d’Hèlsinki, i d’Infraestructures de Transport d’Irlanda.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Posteriorment, se celebrarà la taula rodona ‘Aprenent dels operadors i fabricants’, on figuren representants de Renfe, Alstom, Caetano Bus, Alsa i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

En aquest taller es compartiran amb els diferents actors del transport urbà, les eines i coneixements necessaris per complir amb els principis fonamentals del Disseny per Tothom recollits a la Normativa Europea, permetent així als operadors, administradors públics i fabricants de transport treballar en un transport més accessible per a tots els ciutadans.

Hi haurà dos panells tècnics. Un titulat ‘How to Implement Accessibility in Public Transport’, on es compartiran les mesures que cal adoptar per garantir la inclusió de les persones amb discapacitat i la gent gran en el transport públic, des del punt de vista tècnic i de gestió municipal, amb exemples de ciutats de referència a l’àmbit del transport públic accessible. Al segon panell, titulat ‘Learning from Operators and Manufacturers’, es presentaran experiències i projectes inspiradors relacionats amb la gestió de l’accessibilitat a l’operació de flotes de transport (tant en el transport ferroviari com en el transport per autobús), així com en l’àmbit del material rodant fabricants.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content