El jugador del FC Barcelona Gerard Piqué inaugura un Cruyf Court a Sant Guim de Freixent

El projecte vol fomentar la inclusió social dels infants i joves més vulnerables

gerard piqué cruyff court sant guim freixenet
Un moment de la inauguració del Cruyff Court a Sant Guim de Freixent // Foto: Obra Social “la Caixa”

Ahir es va inaugurar a Sant Guim de Freixenet el Cruyff Court Gerard Piqué, una iniciativa fruit de l’acord entre la Fundació Cruyff, la Fundació Bancària “la Caixa” i la Fundació FC Barcelona per promoure l’esport entre els infants i joves de la localitat, i inculcar valors com la responsabilitat, la superació personal, la integració, el joc en equip i l’educació en hàbits saludables, per evitar el sedentarisme i prevenir l’obesitat infantil.

A l’acte hi van assistir el jugador del FC Barcelona que dóna nom al Cruyff Court, Gerard Piqué; l’alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch; la presidenta de la Fundació Cruyff, Susila Cruyff; el director de l’Àrea d’Acció Comercial i Educativa de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Xavier Bertolín, i el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner. També hi va estar present Carles Puyol, exjugador del FC Barcelona i ambaixador d’aquest projecte.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El projecte pretén crear un total de 15 Cruyff Courts arreu de Catalunya, prioritzant zones desfavorides per fomentar la inclusió social d’infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l’esport. El d’ahir se suma al Cruyff Court Hristo Stoichkov de Martorell, al Cruyff Court Sergio Busquets de Badia del Vallès, i al Cruyff Court Carles Puyol de la Pobla de Segur. L’embrió d’aquest projecte va ser la creació del Cruyff Court Xavi Hernández a Terrassa.

Aquesta iniciativa també impulsa dos projectes específics en aquests camps de futbol: els Cruyff Courts 6vs6, campionats per a nois i noies de 10 a 12 anys en què participen tots els Cruyff Courts, i el Community Program, amb l’objectiu que joves de diferents barris aprenguin a organitzar el seu propi torneig.

BANER_300X250

Per altra banda l’acord de les tres entitats també impulsen el projecte Pati 14 de la Fundació Cruyff, que preveu la renovació de 10 zones d’esbarjo d’escoles ubicades a diferents localitats catalanes.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*