El jugador del FC Barcelona Gerard Piqué inaugura un Cruyf Court a Sant Guim de Freixent

El projecte vol fomentar la inclusió social dels infants i joves més vulnerables

gerard piqué cruyff court sant guim freixenet
Un moment de la inauguració del Cruyff Court a Sant Guim de Freixent // Foto: Obra Social “la Caixa”

Ahir es va inaugurar a Sant Guim de Freixenet el Cruyff Court Gerard Piqué, una iniciativa fruit de l’acord entre la Fundació Cruyff, la Fundació Bancària “la Caixa” i la Fundació FC Barcelona per promoure l’esport entre els infants i joves de la localitat, i inculcar valors com la responsabilitat, la superació personal, la integració, el joc en equip i l’educació en hàbits saludables, per evitar el sedentarisme i prevenir l’obesitat infantil.

A l’acte hi van assistir el jugador del FC Barcelona que dóna nom al Cruyff Court, Gerard Piqué; l’alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch; la presidenta de la Fundació Cruyff, Susila Cruyff; el director de l’Àrea d’Acció Comercial i Educativa de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Xavier Bertolín, i el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner. També hi va estar present Carles Puyol, exjugador del FC Barcelona i ambaixador d’aquest projecte.

BANER_300X250

El projecte pretén crear un total de 15 Cruyff Courts arreu de Catalunya, prioritzant zones desfavorides per fomentar la inclusió social d’infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l’esport. El d’ahir se suma al Cruyff Court Hristo Stoichkov de Martorell, al Cruyff Court Sergio Busquets de Badia del Vallès, i al Cruyff Court Carles Puyol de la Pobla de Segur. L’embrió d’aquest projecte va ser la creació del Cruyff Court Xavi Hernández a Terrassa.

Aquesta iniciativa també impulsa dos projectes específics en aquests camps de futbol: els Cruyff Courts 6vs6, campionats per a nois i noies de 10 a 12 anys en què participen tots els Cruyff Courts, i el Community Program, amb l’objectiu que joves de diferents barris aprenguin a organitzar el seu propi torneig.

Per altra banda l’acord de les tres entitats també impulsen el projecte Pati 14 de la Fundació Cruyff, que preveu la renovació de 10 zones d’esbarjo d’escoles ubicades a diferents localitats catalanes.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*