Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciDiscapacitatGuia ‘Hàbits alimentaris’ per reduir l’obesitat i el sobrepès de les persones...

Guia ‘Hàbits alimentaris’ per reduir l’obesitat i el sobrepès de les persones amb discapacitat intel·lectual

guia hàbits alimentaris obesitat sobrepès discapacitat intel·lectual
La presentació es va fer al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona // Foto: Dincat

Dincat Federació va presentar aquest dimecres 13 de desembre, al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, la guia “Hàbits alimentaris: Claus per a una nutrició saludable per a famílies i persones amb discapacitat intel·lectual”.

Un dels objectius de la guia és que “les persones amb discapacitat intel·lectual estiguin més apoderades respecte a la cura de la seva salut”, va explicar Israel Belchi, Responsable d’envelliment, salut mental i sexualitat de Dincat Federació, perquè una de les causes de l’envelliment prematur d’aquest col·lectiu és que “no dediquen tanta atenció” a cuidar-se. Belchi va fer èmfasi en la importància que té l’atenció de la salut de les persones amb discapacitat intel·lectual. “Si creiem que una bona salut és irrenunciable per al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual no és el resultat d’una reflexió subjectiva sinó que és el simple respecte a un dels drets fonamentals que estan contemplats a la Declaració Universal dels Drets Humans de l’Organització de les Nacions Unides”. I va afegir que, “Dincat ha editat la guia “Hàbits alimentaris” per a fer front a una epidèmia que a més de causar una disminució de la qualitat de vida de qui pateix sobrepès o obesitat, té relació directa amb altres patologies que són causa de mortalitat”.

El president de la Fundació Finestrelles, Lluís Monset, va destacar per la seva part, que “en la fundació hi ha molta gent en l’etapa vital d’envelliment, per la qual cosa, és primordial cuidar la salut de les persones i la seva alimentació”. Monset va explicar que l’estudi i l’edició posterior de la guia responen a una “inquietud” respecte al problema de l’obesitat en aquest col·lectiu.

Un estudi ha fet un seguiment al llarg d’un any de 234 persones amb discapacitat intel·lectual que tenien sobrepès o obesitat, i ha consistit en una formació prèvia sobre bons hàbits i cinc avaluacions posteriors, va explicar la nutricionista clínica Anna Sansano.

Els participants eren de 29 centres catalans, el 65% tenia obesitat i el 35% sobrepès, però en acabar, el 64% havia perdut pes i, de mitjana van baixar un 5%. Es tracta d’un resultat positiu, ja que en el tractament de l’obesitat, la mínima baixada de pes que s’ha d’aconseguir és un 5%.

Les investigadores van constatar que paral·lelament a la pèrdua de pes, es millorava la salut dels participants, amb una disminució de la pressió i el colesterol, entre d’altres. El 70 % dels pacients van incrementar la seva activitat física per quatre, passant de 24 a 90 minuts de mitjana setmanal.

La també nutricionista clínica Carolina Alves va recordar que “el millor tractament contra l’obesitat és la prevenció”.

Finalment Lidia Cerro, nutricionista de Nestlé Espanya, va explicar que prevenir l’obesitat i el sobrepès en aquest país és un dels objectius de Nestlé.

Per tancar l’acte, Rosa Cadenas, presidenta de Dincat va agrair i va destacar la implicació de diferents agents en l’elaboració d’aquesta guia, que inclouen diferents entitats socials, empreses privades, administracions publiques i el treball de diferents professionals.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content