7.7 C
Barcelona
Dilluns, 18 gener 2021
Inici Discapacitat Dispositiu especial de la Guàrdia Urbana de Barcelona per fer complir la...

Dispositiu especial de la Guàrdia Urbana de Barcelona per fer complir la nova llei de Vehicles de Mobilitat Personal

Estableix la prohibició de circulació i estacionament en voreres i zones de vianants

guàrdia urbana reglament segona activitat
Els agents també faran una tasca informativa sobre la nova llei // Foto: Ajuntament de Barcelona

La Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà a partir de la setmana vinent el dispositiu específic per controlar el correcte ús i circulació dels cicles, bicicletes, vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes, atenent a les noves normes del Reglament General de Circulació i el Reglament General de Vehicles que van entrar en vigor el 2 de gener. 

Simultàniament, els agents també faran una tasca informativa a tots els districtes de la ciutat sobre la nova regulació respecte a la definició de vehicles de mobilitat personal per tal d’informar als conductors i a la ciutadania en general de les seves implicacions. 

ARC Soluciones publi

Recordem que entre les principals modificacions del Reglament, s’estableix que els vehicles de mobilitat personal (VMP) tenen prohibida la circulació i l’estacionament a les voreres i a les zones de vianants, un fet que des del moviment social de la discapacitat, es venia reclamant insistentment. 

ACCIONS DE CONTROL DE LA GUÀRDIA URBANA

Durant l’any passat la Guàrdia Urbana va dur a terme accions de control en relació a la circulació general principalment dels patinets elèctrics per la ciutat. Es van posar 8.492 denúncies a usuaris particulars de vehicles de mobilitat personal que circulaven incomplint la normativa municipal vigent en aquells moments. La xifra suposa un increment d’un 29,7% respecte l’any anterior. 

En paral·lel, des del passat mes de desembre, la Guàrdia Urbana també manté activat un dispositiu específic per sancionar i retirar de la via pública els patinets elèctrics d’ús compartit que estan operant sense llicència a la via pública i estacionant en espais no autoritzats. Durant tot l’any passat es van posar 2.721 denúncies a empreses de lloguer. Aquesta és una quantitat molt inferior a la de l’any passat degut a la incidència de la COVID-19 en l’activitat. 

Cal tenir en compte que l’Ajuntament de Barcelona va ser pioner aprovant el 2017 la primera regulació municipal de l’Estat en relació a la circulació dels vehicles de mobilitat personal (patinets, rodes elèctriques, segways, entre altres) i els cicles de més de dues rodes, amb la modificació de l’Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles. 

Subscriu-te a la Newsletter

OFERTA 25% de descompte fins el 31 de gener

Rebràs al teu correu tota la informació sobre la discapacitat per només 11,99 € l'any.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES