Dilluns, 5 desembre 2022
Dilluns, 5 desembre 2022
IniciDestacadesGrifols presenta un nou tractament per l’Alzheimer que ralentitza els seus efectes...

Grifols presenta un nou tractament per l’Alzheimer que ralentitza els seus efectes en el pacients en estadi moderat

alzheimer tractament dones homes
Les més afectades per aquesta malaltia neurodegenerativa són les dones // Foto. gencat

Grifols va presentar el passat dissabte, en el marc d’un congrés internacional sobre l’Alzheimer celebrat a Barcelona, AMBAR, una innovadora proposta de tractament de l’Alzheimer basada en les propietats terapèutiques del plasma que ha demostrat la seva eficàcia en la ralentització de la progressió de la malaltia en pacients en un estadi moderat.

anunci guies d'arrel

Concretament, els resultats dels estudis clínics de Grifols han demostrat estadísticament un ralentització del 61% amb aquest tractament, aconseguint els dos objectius principal d’eficàcia establerts: millora cognitiva i de capacitat per a realitzar activitats de la vida diària.

En el grup dels pacients amb Alzheimer en estadi lleu els resultats de l’estudi, que s’ha realitzat durant 14 mesos, suggereixen també una ralentització en el progrés de la malaltia, encara que no s’ha arribat a una significació estadística.

Banner 300x250px EnBucle3

La Fundación ACE a Barcelona i l’Alzheimer Disease Research Center de la Universitat de Pittsburgh (EEUU), que col·laboren amb Grifols des que la companyia va posar en marxa la seva estratègia integral d’investigació en Alzheimer en 2004, han participat activament en el disseny i desenvolupament de l’estudi.

“L’efecte del tractament sobre el grup de pacients en estadi moderat és molt destacable. Aquestes troballes obren noves vies per a la investigació dels trastorns neurodegeneratius en adults i poden oferir als pacients amb Alzheimer una nova modalitat de tractament”, ha afirmat el Dr. Óscar López, director de l’Alzheimer ‘s Disease Research Center de la Universitat de Pittsburgh.

Per la seva part, la Dra. Mercè Boada, directora de la Fundación ACE, ha assegurat que “estem molt satisfets amb els resultats i els vam celebrar com una alenada d’aire fresc que brinda esperança als pacients amb Alzheimer i les seves famílies. És un dels avenços més significatius en pacients en estadi moderat que he vist en els últims 15 anys”. “Com a metge clínic, també és important tenir en compte que aquest procediment és segur i factible. Hem realitzat més de 1.000 recanvis plasmàtics en el nostre centre i prop de 5.000 en total en l’estudi”, ha afegit la Dra. Boada.

Finalment, Víctor Grífols Roura, president de Grifols ha declarat que “aquests resultats obren una nova era en el tractament de la malaltia d’Alzheimer. Continuarem explorant el potencial de les proteïnes plasmàtiques i del recanvi plasmàtic en estudis posteriors“, que ha afegit que “estem molt contents amb els resultats tant per l’avanç que hem aconseguit com pel que representen per a la societat “.

La malaltia de l’Alzheimer és una patologia neurodegenerativa caracteritzada per la mort de les neurones del cervell. Actualment és incurable i està considerada com una epidèmia del segle XXI. L’Alzheimer provoca pèrdues de memòria, deteriorament intel·lectual, canvis en el comportament i incapacitat de realitzar tasques diàries. Les previsions dels experts pronostiquen que l’any 2030 la malaltia podria afectar a més de 75 milions de persones i a més de 135 milions el 2050.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content