Dimecres, 12 maig 2021
spot_img
IniciCulturaCampanya de micromecenatge de la productora MultiSignes per realitzar un documental sobre...

Campanya de micromecenatge de la productora MultiSignes per realitzar un documental sobre la sordceguesa

campanya micromecenatge documental sordceguesa multisignes
A Catalunya existeixen més de 3.000 persones afectades de sordceguesa // Foto: MultiSignes

La productora audiovisual especialitzada en accessibilitat amb una clara vocació social MultiSignes, ha iniciat el seu primer projecte de micromecenatge amb la voluntat de realitzar el documental 5-2=7, un treball social sobre la sordceguesa, una discapacitat sensorial molt poc coneguda, però que afecta més de 3.000 persones a Catalunya.

La campanya de micromecenatge, que es farà a través de la plataforma catalana Verkami, s’ha iniciat el  25 d’octubre i s’hi podran fer aportacions fins l’1 de desembre. Segons l’aportació, els mecenes obtindran places gratuïtes per a cursos de llengua de signes o la participació a un taller de conscienciació i experimentació sobre la sordceguesa per viure-la en pròpia pell. L’objectiu de la campanya és arribar als 4.000 €, diners que han de permetre finalitzar les gravacions i realitzar el muntatge, així com fer la màxima difusió possible del documental.

5-2=7 és un viatge personal a través del testimoni de persones sordcegues que expliquen quins són els seus reptes diaris, exposen les seves necessitats i capacitats i relaten com la sordceguesa els ha canviat la vida. El documental inclou, també, el testimoni de les persones del seu entorn, de tots aquells que els acompanyen en la seva lluita diària.

La idea del documental, codirigit per Anna Maria Martín i David Riera, va néixer fa temps. Tot i les dificultats de finançament, ja s’han realitzat algunes de les entrevistes i de les gravacions que en formaran part. Amb la campanya a Verkami s’inicia l’última etapa per enllestir el treball.

David Riera considera que el micromecenatge “és una oportunitat per acabar de finançar el projecte, però també per fer difusió del documental i, alhora, de la sordceguesa, un món molt desconegut“. En aquest sentit, Anna Maria Martín afegeix que 5-2=7 és un treball imprescindible per conscienciar la societat sobre la sordceguesa: “Que no es vegi com una cosa estranya. La gent creu que les persones sordcegues no poden fer res. És veritat que tenen característiques pròpies pel que fa a comunicació o mobilitat, però amb les eines adequades poden fer moltes coses.”

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES