Dilluns, 2 octubre 2023
IniciCOVID-19La Generalitat intervé dos residències a Bellver de la Cerdanya i Verdú...

La Generalitat intervé dos residències a Bellver de la Cerdanya i Verdú per controlar els contagis de covid-19

Entre ambues s’han registrat 34 residents i 8 professionals positius

mans persona gran residències
Les residències de gent gran estan sent molt colpejades pel coronaviurs // Foto: Arxiu

El Departament de Salut segueix aplicant intervencions a les residències de gent gran que no poden complir amb les mesures dictades per fer front a la pandèmia. Ara ha intervingut dos noves residències de gent gran situades a Bellver de la Cerdanya i Verdú per controlar els contagis de coronavirus.

ICF23_Baner Financament-300x600

Concretament en el cas del centre residencial Miniresidència Geriàtrica de Bellver de Cerdanya, Salut ha adoptat la intervenció com a mesura, atès que els informes constaten que el centre es troba en una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19.

El centre registra 11 casos positius entre els residents – actualment a la residència hi viuen 29 persones- i 5 treballadors afectats. Per tal d’estabilitzar la situació al centre residencial, el Departament de Salut n’ha assignat provisionalment la direcció i la gestió, fins ara a mans de la  Fundació Pública de Serveis Sant Roc, a la Fundació Hospital de Puigcerdà. 

Salut també ha intervingut el centre residencial Llar Mare Marcelina de Verdú, ja que la residència registra 23 residents positius i 3 professionals. S’ha assignat provisionalment la direcció i la gestió, fins ara a mans de las Hermanitas de los Pobres de San Pedro Claver, a l’Associació per al Benestar i el Desenvolupament. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content