El Govern consensua un nou model català de suport a la inserció laboral de les persones amb discapacitat

Es crea una Taula de Treball protegit amb les Federacions de Centres Especials de Treball

reunió inserció laboral persones amb discapacitat
Un moment de la trobada d’ahir // Foto: gencat

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va anunciar ahir la seva voluntat de consensuar un nou model català de suport a la inserció laboral de les persones amb discapacitat a la reunió amb les Federacions de Centres Especials de Treball que va servir per presentar les línies marc de les noves ordres de suport en aquest àmbit.

En la reunió, presidida pel director general d’Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa, Josep Vidal, es van explicar  aquestes novetats que volen donar un impuls a les polítiques d’inserció laboral per a les persones amb discapacitat  i que neixen de la necessitat expressada per totes les federacions de Centres Especials de Treball de canviar les línies d’ajut i de la voluntat del govern de treballar conjuntament amb elles la  construcció del nou model de treball protegit a Catalunya.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquestes ordres d’ajuts volen permetre mantenir i millorar la contractació de les persones amb discapacitat, especialment les que tenen més dificultats, en els Centres Especials de Treball, potenciar també la inserció laboral en empresa ordinària i donar suport en la millora de la formació.

Un clar símptoma d’aquesta voluntat ha estat l’increment de la inversió, que s’ha ampliat en 12 milions respecte el 2016, arribant als 80 milions d’euros, que permetran ampliar l’ajut a la contractació i donar resposta al compromís adquirit d’assumir el cost de la pujada del salari mínim.

BANER_300X250

El pressupost també permet la creació d’una línia de suport per a la innovació i la reconversió que ajudi als Centres Especials de Treball en la inversió per a la creació de nous llocs de treball i una altra línia d’ajudes per a la creació d’Equips Multiprofessionals, formats per titulats superiors de l’àmbit de la inserció i la prospecció, que actuaran des del territori i tindran l’objectiu d’atendre i donar suport a les persones amb discapacitat i inserir-les laboralment, preferentment a la empresa ordinària.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va qualificar aquestes noves ordres com a “un salt endavant en la millora de les polítiques d’inserció per a persones amb discapacitat”. “Volem ajudar a qui més ho necessita i, per tant, a més discapacitat, més suport de l’administració”, va afirmar la consellera. En aquest mateix sentit, Bassa va denunciar “l’infrafinançament de l’Estat en relació al suport a les persones amb discapacitat i especialment en el suport a la contractació en els Centres Especials de Treball”. “Som la única comunitat que cobrim amb fons propis, un total de 35 milions, el que no inverteix l’Estat”, va concloure.

Actualment, a Catalunya hi ha unes 270.000  persones amb discapacitat entre 15 i 64 anys. Les persones amb discapacitat tenen un grau d’inactivitat més elevat que la població en general, taxes d’atur significativament més elevades (un 31%) i nivells formatius inferiors.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*