Girona instal·la més semàfors acústics per millorar l’accessibilitat de les persones amb discapacitat visual

La ciutat disposa de 256 mòduls acústics per a invidents

girona semàfors acústics accessibilitat persones discapacitat
Els aparells s’ubiquen a la part superior dels semàfors // Foto:

Girona segueix treballant per millorar l’accessibilitat de la ciutat per a les persones amb discapacitat. Així, en les últimes dues setmanes, l’Ajuntament de Girona ha ampliat el nombre de semàfors acústics per a persones amb discapacitat visual a la ciutat amb la instal·lació de nous aparells a tres cruïlles de la ciutat. Concretament, s’han col·locat els semàfors a quatre passos de vianants de la cruïlla del carrer de Joan Maragall amb la ronda de Sant Antoni Maria Claret, a quatre passos de vianants més a la cruïlla del passeig d’Olot amb l’avinguda de Sant Narcís i al pas de vianants de sota del viaducte del carrer de Santa Eugènia.

També està previst que en els propers dies s’efectuï també el muntatge de semàfors acústics en quatre passos de vianants senyalitzats de la cruïlla del carrer de Barcelona amb els carrers d’Emili Grahit i del passeig d’Olot. La inversió dels quatre punts on s’haurà actuat quan acabin aquestes últimes tasques serà de 10.097,20 euros (IVA inclòs).

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, ha destacat que “aquest és un pas més en la política de millorar l’accessibilitat en diferents àmbits de la ciutat, un dels compromisos del pla de govern municipal” i ha subratllat que “seguirem treballant per ampliar la xarxa de semàfors acústics a la ciutat, ja que és una petició que ens han fet arribar les persones amb discapacitat visual del municipi”.

Actualment Girona disposa de 256 mòduls acústics d’invidents corresponents a 128 passos de vianants de 45 cruïlles semafòriques de la ciutat. Aquests mòduls acústics només funcionen sota la demanada d’un comandament.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*