Gairebé 30.000 persones més amb discapacitat tindrien feina si les empreses complissin amb la LISMI

UGT Catalunya presenta un informe pel Dia de les Persones amb Discapacitat

discapacitat feina lismi empreeses catalanes ugt
Representats del sindicat durant la presentació de l’informe que es va fer ahir // Foto: UGT de Catalunya

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la UGT de Catalunya va presentar ahir en roda de premsa l’informe ‘Les persones amb discapacitat i el mercat de treball a Catalunya’.

En aquest informe es denuncia que, malgrat 1 de cada 2 persones amb discapacitat és potencialment activa per edat, el col·lectiu es caracteritza per la baixa activitat, baixa ocupació i elevat atur.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La Llei general de drets de les persones amb discapacitat (LISMI) estableix que les empreses amb 50 persones treballadores o més han de respectar una quota del 2% de persones treballadores amb discapacitat igual o superior al 33%. Ara bé, existeixen diferents supòsits d’exempció de l’obligació de contractar persones amb discapacitat, de forma total o parcial. Les dades recollides en aquest informe evidencien la preferència de les empreses a accedir a aquestes mesures alternatives a la contractació.

Des de la UGT de Catalunya estimen que si totes les empreses i establiments de Catalunya complissin la quota del 2% de persones treballadores amb discapacitat, 28.644 persones més amb discapacitat tindrien feina; és a dir, un 42,8% més de les que actualment tenen ocupació.

BANER_300X250

A més, el sindicat va denunciar que molts dels Centres Especials de Treball (CET) han perdut el seu caràcter social i la seva finalitat originària d’afavorir la transició cap al mercat laboral ordinari, i han esdevingut veritables multinacionals de la discapacitat que abusen, exploten i denigren els seus treballadors i treballadores amb discapacitat.

1 Comentaris

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*