Som Fundació llança un projecte per incentivar el voluntariat de les persones amb discapacitat intel·lectual

#JoTbPuc pretén que el col·lectiu doni suports en comptes de rebre’ls

som fundació projecte jo també puc fer voluntarial discapacitat
L’entitat ha creat un grup de treball per implementar el projecte // Foto: Som – Fundació

Som – Fundació acaba de llançar el projecte #JoTbPuc fer voluntariat que vol incentivar la participació en la comunitat de les persones amb discapacitat intel·lectual. El projecte va destinat principalment a les persones amb discapacitat intel·lectual a qui la fundació dóna suport per tal de defensar el seu dret de participar de la vida comunitària, reconegut a la convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat. Al mateix temps es pretén promoure el voluntariat de les persones amb discapacitat com a via per a la integració social i dotar-les d’un nou rol: de rebre suports a donar-los.

La dimensió del projecte #JoTbPuc va més enllà de l’àmbit intern de Som – Fundació, ja que  contempla el treball en xarxa amb les entitats que incorporen els seus usuaris i usuàries als seus programes de Voluntariat. Dóna suport de les persones amb discapacitat cap als col·lectius destinataris d’aquests programes, i se\’ls apropa a altres realitats, facilitant la relació amb la resta de persones voluntàries de les entitats col·laboradores i fomentant la normalització del col·lectiu.

BANER_300X250

Els primers voluntaris del projecte #JoTbPuc es van estrenar el passat mes de desembre en una acció dins de Som-Fundació. Amb motiu de la celebració del Dinar de Nadal del 16 de desembre passat es van encarregar de rebre i situar els 490 assistents a les taules que tenien assignades.

La fundació ha creat un grup de treball format per professionals de l’entitat que s’encarrega de la implementació del projecte. Formen part d’aquest equip Diliana Castejón, Maria Pamies, Montserrat Santos, Núria Vergara i l’Anna Sánchez, responsable del Programa de Voluntariat, com a líder del projecte.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*