22.6 C
Barcelona
Dijous,28maig,2020
Inici Diversitat ECOM participa al projecte de reforma de Les Rambles per traslladar les...

ECOM participa al projecte de reforma de Les Rambles per traslladar les necessitats de les persones amb discapacitat física

ecom projecte reforma rambles necessitats discapacitat física
Aquest mes de gener ja s’ha realitzat una primera trobada dels grups de participació ciutadana // Foto: Ajuntament de Barcelona

ECOM va participar el passat 11 de gener a la primera reunió del grup de treball de ‘Moviment’ en la categoria de ‘Ciutadania experta’ dins el projecte de reforma de Les Rambles de Barcelona. L’entitat ha estat convidada a participar en aquest grup consultiu per aportar la seva experiència, visió i valors, i per traslladar de primera mà les necessitats de les persones amb discapacitat física.

Un dels aspectes que recollia el projecte guanyador del concurs per a la reforma de Les Rambles, de l’arquitecte Itziar González (KM Zero), era la participació dels diversos actors per recollir les diferents necessitats que donés com a resultat unes Rambles  “diverses, flexibles, sostenibles, inclusives, accessibles, coherents, segures, intel·ligents, contextualitzades i confortables”.

Així doncs s’ha creat una estructura participativa que consistirà en un Grup Motor (agents socials i equip tècnic); una Comissió de Seguiment (el Grup Motor amb la incorporació de l’administració); i Grups Cooperatius Ciutadans (grups de treball temàtics amb administració, tècnics i ciutadania/entitats).

Durant els primers mesos de participació i cooperació existeix un espai obert a peu de carrer, a les Sales 2 i 3 del Palau de la Virreina, on es pot trobar l’equip redactor i consultar tota la informació del procés.El format de Treball seran sessions periòdiques de treball intern dels grups cooperatius; seminaris mensuals on els quatre grups treballaran conjuntament –ja se n’ha celebrat un, al gener-; tres tallers oberts a la ciutadania, el primer dels quals, el dissabte 27 de gener.

Paral·lelament ECOM ha iniciat un treball de base amb les seves entitats federades de la ciutat i aquelles amb les que treballa en xarxa, per recollir aportacions i traslladar-les al grup de Treball de ‘Moviment’ al que està inscrit.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES ENTRADES

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...

COMENTARIS RECENTS