Dilluns, 6 febrer 2023
Dilluns, 6 febrer 2023
IniciDretsECOM participa al projecte de reforma de Les Rambles per traslladar les...

ECOM participa al projecte de reforma de Les Rambles per traslladar les necessitats de les persones amb discapacitat física

ecom projecte reforma rambles necessitats discapacitat física
Aquest mes de gener ja s’ha realitzat una primera trobada dels grups de participació ciutadana // Foto: Ajuntament de Barcelona

ECOM va participar el passat 11 de gener a la primera reunió del grup de treball de ‘Moviment’ en la categoria de ‘Ciutadania experta’ dins el projecte de reforma de Les Rambles de Barcelona. L’entitat ha estat convidada a participar en aquest grup consultiu per aportar la seva experiència, visió i valors, i per traslladar de primera mà les necessitats de les persones amb discapacitat física.

Un dels aspectes que recollia el projecte guanyador del concurs per a la reforma de Les Rambles, de l’arquitecte Itziar González (KM Zero), era la participació dels diversos actors per recollir les diferents necessitats que donés com a resultat unes Rambles  “diverses, flexibles, sostenibles, inclusives, accessibles, coherents, segures, intel·ligents, contextualitzades i confortables”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Així doncs s’ha creat una estructura participativa que consistirà en un Grup Motor (agents socials i equip tècnic); una Comissió de Seguiment (el Grup Motor amb la incorporació de l’administració); i Grups Cooperatius Ciutadans (grups de treball temàtics amb administració, tècnics i ciutadania/entitats).

Durant els primers mesos de participació i cooperació existeix un espai obert a peu de carrer, a les Sales 2 i 3 del Palau de la Virreina, on es pot trobar l’equip redactor i consultar tota la informació del procés.El format de Treball seran sessions periòdiques de treball intern dels grups cooperatius; seminaris mensuals on els quatre grups treballaran conjuntament –ja se n’ha celebrat un, al gener-; tres tallers oberts a la ciutadania, el primer dels quals, el dissabte 27 de gener.

Paral·lelament ECOM ha iniciat un treball de base amb les seves entitats federades de la ciutat i aquelles amb les que treballa en xarxa, per recollir aportacions i traslladar-les al grup de Treball de ‘Moviment’ al que està inscrit.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content