Dissabte, 24 setembre 2022
Dissabte, 24 setembre 2022
IniciResponsabilitat SocialFundación Grupo SIFU convoca la tercera edició de les ‘Beques Superarte’ per...

Fundación Grupo SIFU convoca la tercera edició de les ‘Beques Superarte’ per a músics i ballarins amb discapacitat

La convocatòria d'enguany estarà oberta fins el proper 15 de maig

Eric Díaz y Antonio Belmonte beques superarte
Dos dels becats són Eric Díaz (esquerra) i Antonio Belmonte // Fundació Grup SIFU

Fundación Grupo SIFU ha convocat la tercera edició de les ‘Beques Superarte’, destinades a finançar els estudis de música i dansa de persones amb diversitat funcional. Aquesta convocatòria, oberta a nivell estatal, ofereix un total de 10 beques fins a 6.000 euros i permetrà als guanyadors formar part dels projectes d’art inclusiu promoguts per la fundació.

L’objectiu d’aquestes beques és donar l’oportunitat a estudiants de música i dansa amb discapacitat de realitzar estudis de professionalització o especialització, independentment de les seves característiques funcionals o possibilitats econòmiques.

La tercera convocatòria de les ‘Beques Superarte’ estarà oberta fins el 15 de maig.  Cinc de les beques es corresponen a la categoria de ‘Grau Superior’, destinades a la professionalització a nivell artístic en una institució superior de música o dansa. Es componen de quatre beques de fins a 6.000€ cadascuna i d’una beca excel·lència de piano de fins a 10.000€, atorgada a col·laboració amb Fundació Jesús Serra de Grup Catalana Occident.

Les altres cinc beques corresponen a la categoria de ‘Grau Elemental i Professional’ per a artistes que vulguin seguir els seus estudis o fer cursos d’especialització enfocats a la música o la dansa, fora de l’àmbit professional. Cadascuna d’aquestes beques arriba als 1.500€.

Els sol·licitants de les beques hauran de ser residents a territori espanyol i tenir una discapacitat igual o superior al 33%. Per participar-hi, us heu d’inscriure a través d’un formulari web disponible a www.becasuperarte.com.

Programa artístic inclusiu

El president de la Fundación Grupo SIFU, Cristian Rovira, ha destacat la importància de les ‘Beques Superarte’ per la seva capacitat per “potenciar el desenvolupament artístic i professional dels participants, amb la intenció que puguin dedicar-se de manera professional a la música o la dansa”.

Així mateix, ha posat en valor el programa artístic inclusiu de l’entitat, que també inclou masterclass, exposicions i altres activitats.

Entre els projectes que la Fundación Grupo SIFU duu a terme en pro del desenvolupament artístic de les persones amb diversitat funcional destaca la celebració de la Gala més IN, l’esdeveniment d’art inclusiu més important d’Europa, que aquest any s’ha celebrat per primer cop a Sevilla, després de sis edicions a Barcelona i una a Madrid. Aquestes gales compten, entre l’elenc d’artistes, amb becats de la fundació.

Entre els becats destaquen perfils com el d’Éric Díaz, joveníssim violoncel·lista català diagnosticat de Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) amb només tres anys; Andrea Zamora, artista alacantina que, malgrat la seva discapacitat visual, ha creat un tàndem únic amb el piano; Antoni Belmonte, músic albacetè diagnosticat de TEA i amb una discapacitat del 67% especialista en contrabaix; o Mónica López, intèrpret ciutadania que uneix la seva veu a la música sense que l’Esclerosi Múltiple sigui un impediment.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content