Dissabte, 15 maig 2021
spot_img
IniciTercer Sector SocialFrancina Alsina reelegida presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social...

Francina Alsina reelegida presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social pels propers 4 anys

La nova Junta contarà amb la representació de 4 entitats de l’àmbit de la discapacitat

Francina Alsina_reescollida presidenta Taula Tercer Sector
Francina Alsina continuarà com a presidenta 4 anys més // Foto: Taula Tercer Sector

La Taula del Tercer Sector Social va reelegir ahir a Francina Alsina com a presidenta de l’entitat pels propers 4 anys a l’Assemblea General, conformada per 34 federacions i grans organitzacions que representen més de 3.000 entitats socials catalanes.

L’Assemblea també va elegir la nova Junta Directiva, formada per 12 representants de les entitats, dels quals 4 pertanyen a l’àmbit de la discapacitat. Concretament són la Federació ECOM, Salut Mental Catalunya, Dincat i el Cocarmi.

En aquestes eleccions s’ha presentat una única candidatura per a la presidència i 15 candidatures per a les vocalies. Per primera vegada, la nova Junta Directiva es regirà seguint el nou reglament intern i assegurarà el 60% de presència de dones a la junta amb la finalitat d’avançar en la paritat de representació al sector.

Després de ser reelegida, Francina Alsina va recordar que “en aquests mesos, les entitats socials hem buscat la manera de mantenir oberts serveis i suports essencials per a les persones, tot i les circumstàncies extremadament complexes, i ens hem readaptat amb rapidesa per seguir donant resposta a les seves necessitats. El tercer sector social ha demostrat de nou la seva alta capacitat de resiliència, mantenint-se a primera línia i sent fidel a la vocació de servei públic i de compromís amb la ciutadania”. Francina Alsina també va afegir que “ens caldran grans dosis d’esforç i d’imaginació i fer una mirada cap a dins, com a sector, per reinventar-nos i veure en quins aspectes encara hi ha marge de millora per assegurar uns millors suports i un millor acompanyament a les persones”.

Com a objectius per aquesta nova legislatura comandada per Francina Alsina, la Taula s’ha marcat la necessitat de superar l’impacte social greu de la pandèmia i l’enfortiment i reconeixement del tercer sector. En aquest sentit l’entitat continuarà fent incidència per aconseguir una Llei del Tercer Sector, un marc legal necessari per regular l’acció de servei públic de les entitats socials catalanes.

D’altra banda, també es va aprovar l’ingrés d’AGIPCAT (Agrupació d’Entitats Gitanes dels Països Catalans) com a nova entitat de la Taula del Tercer Sector. Per primera vegada, aquest col·lectiu tindrà representativitat dins la institució.

Composició de la Junta Directiva
 • 1. ECAS (Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social)
 • 2. Federació ECOM
 • 3. Salut Mental Catalunya
 • 4. Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya)
 • 5. Creu Roja Catalunya
 • 6. FEICAT (Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya)
 • 7. Fundació Pere Tarrés
 • 8. Càritas Catalunya
 • 9. COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb
 • Discapacitat)
 • 10. FEDAIA (Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i
 • l’Adolescència)
 • 11. FEPA (Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits)
 • 12. FECEC (Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer)

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES