Francesc Martínez de Foix, Premi d’Honor a la 9a edició dels Premis Nacionals Special Olympics Catalunya

Com a reconeixement pòstum al seu compromís a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual

Francesc Martínez de Foix
Francesc Martínez de Foix va ser president de SOCatalunya i la Federació ACELL // Foto: Special Olympics Catalunya

La 9a edició dels Premis Nacionals Special Olympics Catalunya ha atorgat el Premi d’Honor a títol pòstum, al que fou fundador i president de Special Olympics Catalunya i de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix i Llorens, com a reconeixement al seu compromís  al treball, l’esport i el cooperativisme sempre a favor a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Els Premis reconeixen a esportistes, associacions, entitats i col·laboradors que donen suport als esportistes amb discapacitat intel·lectual, al moviment Special Olympics i a les que tenen una vessant solidària i inclusiva.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El jurat format per diferents persones de l’àmbit de l’esport, del sector de la discapacitat, mitjans de comunicació i representants de les institucions catalanes van establir la creació d’una nova categoria, el Premi a la Iniciativa Solidària. Un premi que vol donar suport a les propostes solidàries en general, sense estar estrictament lligades al món de la discapacitat intel·lectual. El primer guardó ha sigut per a la iniciativa del Relat Solidari, un projecte literari on s’uneix l’esport i la societat i que tots els beneficis de la venda del llibre es destinen a entitats sense ànim de lucre.

El Premi a la Responsabilitat Social Corporativa ha sigut per a Bauhaus, una empresa amb una elevada consciència social  en el desenvolupament de la seva estratègia d’inclusió i formació i amb un gran compromís amb els col·lectius en risc d’exclusió social.

BANER_300X250

El Premi al Compromís Solidari és per a la Unió Esportiva Sant Andreu, el club de futbol barceloní que acaba d’incorporar una secció Special, on els esportistes amb discapacitat intel·lectual del Taller Escola Barcelona formaran part del club com una secció més. Un pas més cap a la plena inclusió social.

El Premi al Valor Esportiu col·lectiu és per l’Escola d’Educació Especial Crespinell de Terrassa, una de les escoles fundadores de la Federació ACELL i sempre present a les Jornades Escolars i primera escola catalana a Catalunya en incorporar el programa Young Athletes de Special Olympics per a nens i nenes amb discapacitat intel·lectual.

El Premi al Valor esportiu individual femení és per a l’esportista Soledad Esteve de Caldes de Malavella amb una llarga trajectòria esportiva dins de l’esport adaptat.

El Premi al Valor esportiu individual masculí és per a l’atleta Kilian Vera de l’Escola Esportiva ACELL de Barcelona. Dos exemples a seguir per la seva constància, esforç i il·lusió en la pràctica esportiva.

L’acte de lliurament dels 9ns Premis Nacionals Special Olympics Catalunya serà el pròxim 15 de febrer 2018 a l’Auditori 1899 del FCBarcelona en el marc del simpòsium sobre la inclusió en els clubs esportius.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*