Dilluns, 5 juny 2023
Dilluns, 5 juny 2023
IniciDestacadesFESOCA exigeix al Govern que adopti mesures urgents per evitar l’exclusió educativa...

FESOCA exigeix al Govern que adopti mesures urgents per evitar l’exclusió educativa dels joves sords

mesures urgents alumnes-sords-concentracio-igualtat-educacio
El col·lectiu ha denunciat en diverses ocasions aquesta discriminació // Foto: FESOCA

La Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) ha alertat de l’existència d’un greu risc d’exclusió educativa dels joves sords estudiants després de constatar que, a dia d’avui, no hi ha intèrprets de Llengua de Signes Catalana a algunes aules o, en el seu cas la seva disponibilitat és parcial, de manera que no s’estan cobrint totes les hores, des de l’inici d’aquest curs.

En aquest sentit han demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont i al Departament d’Ensenyament que adoptin mesures urgents per evitar aquesta situació de discriminació dels estudiants sords de tota Catalunya.

anunci guies d'arrel

Segons l’entitat, la exclusió es produeix perquè l’alumnat sort no pot accedir a la informació i als continguts curriculars en igualtat de condicions que la resta dels seus companys.

FESOCA recorda que els serveis d’intèrprets de Llengua de Signes han de prestar-se de manera universal, tal com s’estableix a la Llei 17/2010 de la Llengua de Signes Catalana, la Resolució 442/X del Parlament de Catalunya sobre el Suport als Alumnes Sords, la Llei 51/2003 d’Igualtat d’Oportunitats, No Discriminació i Accessibilitat Universal de Persones amb Discapacitat, l’Article 24 de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de la ONU i la Llei 13/2014 d’Accessibilitat del Parlament de Catalunya.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content