Diumenge, 5 desembre 2021
IniciOpinióFent Amics!

Fent Amics!

Puedes leer la entrevista en castellano en este enlace
guillermo egido president fundacio disgrup
Guillero Egido va estar a Madrid per protestar per la reforma de les pensions // Foto: Fundación Disgrup

El meu nom és Guillermo Egido. Amb 28 anys, el destí va decidir un canvi significatiu en la meva vida. Un cavernoma que va explotar en el tronc cerebral em va deixar una discapacitat del 88%. D’alguna manera, quan vaig assimilar la meva nova situació, em vaig adonar que havia de fer alguna cosa per ajudar a les persones que es trobaven en una situació semblant a la meva. Per això vaig crear la Fundación Disgrup, de la qual actualment sóc president.

La meva pretensió amb aquesta nova secció és, com diu el seu títol, fer amics! per intentar entre tots obligar a fer complir les lleis i els drets humans en l’àmbit de la discapacitat. Perquè, amics meus, queda molt a fer. A tall d’exemple, a la ciutat de Barcelona, ​​on jo visc, no es compleixen tots els drets ni les lleis que afecten a les persones amb discapacitat, I això li ho dic a la senyora Colau. No pretenc que l’alcaldessa es molesti, només descric una realitat amb la única pretensió de voler que compleixi amb les normatives vigents. Però això no només passa a Barcelona, ​​passa a la totalitat de les ciutats espanyoles.

fiare banca etica crowdfunding

I pujant de nivell, li dic al Govern per què no es compleixen amb les lleis de les persones amb discapacitat? Quan intento emparar-me en la Generalitat, em trobo que molt procés però que a Catalunya tampoc es compleixen amb les lleis ni amb els drets humans de les persones amb discapacitat.

A tot això, tenim al senyor Josep Borrell, que ens representa a Europa, fent declaracions on diu que “les lleis estan per complir-les”. Si això és veritat, em sorgeixen una sèrie de preguntes:

A la senyora Colau: Que m’expliqui amb qui és social? A Barcelona hi ha més de 140.000 persones amb discapacitat però els té una mica abandonats. I els que han de defensar que es compleixin els drets de les persones amb discapacitat a la ciutat de Barcelona, tampoc estan a l’alçada. “És el que tenen les subvencions”.

A el senyor Aragonès: ¿Molta independència però els drets humans a Catalunya, per a quan? Jo ni estic a favor ni en contra, però abans de prometre i prometre, no s’hauria de complir abans amb les lleis i els drets humans de les persones amb discapacitat.

Al senyor Borrell: Si les lleis estan per complir-les com diu, per què no es compleixen?

I finalment al senyor Pedro Sánchez: És Espanya realment una democràcia? Si no es compleixen les lleis ni els drets humans de les persones amb discapacitat, el nostre país no pot ser una democràcia. En tot cas seria una dictadura encoberta.

Amb tot això, el que vull donar a entendre és que des de l’administració més local fins a la més alta, totes incompleixen amb les normatives vigents pel que fa referència a les persones amb discapacitat.

Si ja és de per si és difícil per a les persones amb discapacitat viure en un món que no està adaptat, encara resulta més complicat si no es compleixen amb les lleis que en teoria ens emparen com a col·lectiu.

Per tot plegat segueixo lluitant cada dia per intentar millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Perquè m’adono que vivim en una societat que no respecta els nostres drets.

Això és el que intento fer entendre cada dia a la meva família i el meu entorn més proper quan moltes vegades em diuen per què sempre sembla que estic enfadat amb el món i no deixo de lluitar. I jo els dic que perquè es molt frustant veure que no es compleixin les lleis ni els drets humans de les persones amb discapacitat, i sembla que a totes les administracions els dona igual. I aquí no passa res!.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Guillermo Egidohttps://disgrup.org
Guillermo Egido és president de la Fundación Disgrup. Activista del sector de la discapacitat, lluita per l'acompliment de les lleis i els drets humans

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES