Dijous, 26 gener 2023
Dijous, 26 gener 2023
IniciDia de les Persones amb DiscapacitatLes persones amb discapacitat de Lleida reivindiquen una cultura sempre oberta, accessible...

Les persones amb discapacitat de Lleida reivindiquen una cultura sempre oberta, accessible i diversa

En un acte celebrat a la Llotja amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

cultura accessible lleida
L’acte unitari va tenir lloc a la Llotja de Lleida // Foto: Federació Allem

Les persones amb discapacitat i les federacions i entitats del sector de la discapacitat a les Terres de Lleida, van alçar la veu ahir divendres amb moitu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, en un acte celebrat a la Llotja de Lleida, per exemplificar i posar de manifest quines són les principals dificultats amb les quals es troba el col·lectiu per a poder gaudir de la cultura en igualtat d’oportunitats.

anunci guies d'arrel

El manifest que s’ha llegit, en versió Lectura Fàcil ha estat elaborat les persones del projecte “Fem-ho Fàcil” de Fundació ASPROS, com a col·laboradores de la jornada.

L’acte ha estat presentat per Postureig de Lleida i traduït a la llengua de signes pel alumnes del CFGS de Mediació comunicativa de l’INS Ronda.

Banner 300x250px EnBucle3

La lectura del manifest ha anat seguida d’una recitació poètica amb música i suport sensorial de la companyia de teatre ‘La Màxima’ de Fundació Privada ILERSIS i una presentació d’Apropa Cultura. L’acte es va tancar amb el concert de Gloria Geberovich i Manuel Klainer, artista amb discapacitat visual.

Les entitats i federacions del sector de la discapacitat a Lleida reclamen que:

  • La cultura ha de ser accessible per a tothom. S’han d’eliminar les barreres físiques, arquitectòniques i cognitives.
  • La informació sobre activitats culturals ha de ser fàcil per a tothom. Totes les persones han de poder llegir i assabentar-se de tot allò que passa al seu l’entorn.
  • La cultura és imprescindible en la seva vida. És bàsic tenir una vida plena, autònoma i inclusiva amb els suports necessaris.
  • La cultura i l’art permeten a les persones expressar els sentiments i les emocions. Gaudir de la cultura des de totes les perspectives, viure la cultura, fer i sentir l’art, és un dret.
  • La cultura és vida, fa que les persones se sentin part d’aquest món com a espectadores i com a artistes.

Les entitats organitzadores de la campanya i de totes les accions han estat: Federació ALLEM, ECOM, DOWN LLEIDA, FEPCCAT, FESALUT, ONCE Lleida i Salut Mental Catalunya – Coordinadora Terres de Lleida.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content