Dimarts, 19 octubre 2021
IniciCovid-19Es redueixen a una decena els casos actius de Covid-19 a les...

Es redueixen a una decena els casos actius de Covid-19 a les residències de persones amb discapacitat i salut mental

Els centres afectats són quatre, on també s’han detectat 18 professionals contagiats

estudi afectació covid residencies gent gran
Els casos actius de Covid a les residències continuen baixant // Foto: Arxiu

Un total de 31 centres residencials de serveis socials tenen a dia d’avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents, segons el darrer informe de seguiment publicat pel Departament de Drets Socials. En concret, hi ha 22 centres de gent gran; 2 centres per a persones amb discapacitat; 2 centres de salut mental i 5 centres d’altres tipus de recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres.

Hi ha 104 persones residents que són casos confirmats de covid-19 (un 0,2% del total). La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus. 

Al llarg de la darrera setmana (del 12/9 al 18/9), hi ha hagut 15 defuncions de residents per covid-19, mentre que hi ha hagut 38 persones residents ingressades a l’hospital de mitjana cada dia.

Pel que fa als i les professionals, 79 han donat positiu (0,2% del total) els últims 14 dies; no n’hi ha cap d’hospitalitzat.

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, entre les persones usuàries hi ha 88 casos actius (0,2% dels residents) en 22 residències i 60 professionals afectats (0,2% del total).

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 2 casos actius entre els residents en 2 residències i 18 professionals (0,2% respecte al total).

Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 8 casos actius de persones residents en 2 centres i 0 treballadors afectats.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES