Dimecres, 1 desembre 2021
IniciDiscapacitatEs presenten els lots del grup Créixer elaborats amb productes de 14...

Es presenten els lots del grup Créixer elaborats amb productes de 14 empreses socials catalanes

lots socials créixer empreses socials catalanes
Representants del grup a la presentació dels lots per Nadal // Foto: Fundació MAP

Ahir es van presentar a la Fundació MAP els lots socials del grup Créixer, que contenen productes agroalimentaris de 14 empreses socials catalanes, Els lots Créixer es posen a la venda de cara a la campanya de Nadal i van destinats a totes aquelles empreses, organitzacions o particulars que vulguin fer un obsequi amb valor social, ja que la compra d’aquests productes suposa una acció socialment responsable, sumant oportunitat i compromís social.

A l’acte de presentació hi van intervenir en representació del grup Hermínia Ordeig, de la Fundació MAP, Jordi Llauradó, de Sant Tomàs, i Núria Cendoya, de l’Associació Alba.

fiare banca etica crowdfunding

Hermínia Ordeig va explicar que “el grup Créixer està format per empreses socials de Catalunya que tenen com a finalitat la generació de llocs de treball per a persones amb discapacitat amb especials dificultats o amb risc d’exclusió social”. Segons la responsable de la Fundació MAP “el grup permet cooperar i crear aliances” entre les empreses que en formen part, la majoria de les quals centres especials de treball o empreses d’inserció, per donar sortida als productes agroalimentaris propis que elaboren i que generen un alt retorn econòmic i social per a les persones i el territori, ja que actualment donen feina en conjunt a més de 130 persones amb situació de vulnerabilitat”.

Per la seva banda, Núria Cendoya va explicar com beneficia Créixer a les entitats que en formen part. Segons va dir, és “una oportunitat única” per les entitats que en formen part perquè “tenim bons obradors però petits, que fan molt bons productes, però ens costa comercialitzar-los, i el fet d’agrupar-nos ens ajuda a fer arribar la nostra producció a tot Catalunya”.

En la seva intervenció, Jordi Llauradó va explicar els tres formats de lots que s’han dissenyat: Gourmet, Dolç i Maridatge, i va informar sobre els productes diversos de proximitat i de qualitat que s’hi inclouen, com ara embotits, formatges, oli, cava, vi, torrons, xocolata, melmelades, patés, galetes… Llauradó va destacar que “un gran atractiu de Créixer és la diversitat de productes d’arreu del territori” i ha afegit que “els lots són una bona plataforma per donar a conèixer els productes de cadascuna de les entitats”.

Fa tres anys aquest grup va decidir ajuntar els productes i oferir lots a les altres entitats o a empreses durant l’època de Nadal. Segons va dir Ordeig, l’any passat el grup el formaven 7 empreses socials, i enguany ja en són 14 les que hi aporten els seus productes: la xocolata i els torrons de Sant Tomàs (Osona), els formatges d’elaboració pròpia Muuu Beee de la Fundació MAP (Ripollès), el vi de l’Olivera Cooperativa (Urgell), la cervesa artesana Sikaru de la Fundació Badalona Capaç (Barcelonès), les caixes de fusta d’Ilersis (Segrià), la melmelada Can

Moragues de la Fundació Privada Astres (la Selva), les galetes artesanes El Rosal de l’Associació Alba (Urgell), les llavors caramel·litzades i les xocolatines d’Ordi Natura (Barcelonès), els torrons, bombons i rajoles de l’associació Hi Som (Vallès Oriental), els embotits artesans Mallart 1916 de la Fundació Mas Albornà (Alt Penedès), la mel i lactis de la Lleteria les Obagues Talma (Les Garrigues), els olis i les olives Hortus Aprodiscae d’Aprodisca (Conca de Barberà), , els patés d’Aliments Onyar de la Fundació Ramon Noguera (Gironès) i els formatges Muntanyola i els Vins Urpina d’Ampans (Bages).

L’any 2017 es van fer un total de 3.500 lots que van arribar a diferents punts de Catalunya, una xifra que s’espera igualar o superar aquest 2018. Els lots Créixer es poden comprar a través de les pàgines web de cadascuna de les empreses productores.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES