Es presenta la ‘Guia pràctica per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física’

Editada per ECOM amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona

portada guia drets persones discapacitat física
Portada de la guia // Foto: ECOM

Aquest passat dilluns ECOM, la plataforma que representa a les persones amb discapacitat física, i l’Ajuntament de Barcelona, van presentar la “Guia pràctica per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física”, en un acte al Museu Picasso en el que van estar presents la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i el president d’ECOM, Antonio Guillem.

La publicació pensada com una eina pràctica i útil, que ha editat amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, que pretén promoure l’autodefensa dels drets així com la denúncia de qualsevol vulneració.

BANER_300X250

Sota el lema ‘Empodera’t, informa’t i actua, la guia, que està organitzada en set capítols, vol facilitar a les persones amb discapacitat física informació per tal que coneguin quins són els seus drets, que no són més que els drets humans, els mateixos que qualsevol altra persona, tal com estableix la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, publicada el 2006 per les Nacions Unides.

A més d’una eina informativa, la guia també vol estimular les persones a denunciar qualsevol situació de vulneració, per això la guia inclou mecanismes per aprendre a detectar una discriminació, i informació útil per tal de denunciar-la si es dóna el cas, amb referències als principals organismes on adreçar-se per rebre assessorament i enllaços als formularis de denúncia.

La guia s’ha editat també en Lectura Fàcil per apropar el seu contingut a tothom les persones. Ben aviat estaran disponibles les versions digitals de la guia.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*