Adecco vaticina que la plena inclusió laboral de les persones amb discapacitat no es produirà fins l’any 2249

La Fundació fa una projecció basada en dades actuals

plena inclusió laboral persones discapacitat drets igualtat
La inserció en el mercat laboral és un dels eixos princials d’integració social // Font: Cocemfe

Pròxims a la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la Fundació Adecco ha realitzat un pronòstic futurista sobre la plena inclusió del col·lectiu afirmant que aquesta no es produirà fins l’any 2249, és a dir quan, segons el vaticini, la inclusió laboral de les persones amb discapacitat serà similar a la de la resta de la població.

Segons Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco “es tracta d’una aproximació empírica i de ficció, que sense ànim de ser rigorosament exhaustiva, prediu com podria evolucionar l’ocupació de les persones amb discapacitat, partint de la situació actual. El nostre objectiu és generar diàleg i servir d’estímul per a potenciar iniciatives que impactin de forma real en la plena inclusió”.

BANER_300X250

Actualment, el principal desfasament de la inclusió laboral de les persones amb discapacitat radica en la taxa d’activitat: un 64,8% de les persones amb discapacitat en edat laboral no té ocupació ni ho busca, percentatge que baixa fins el 22% entre la població sense discapacitat, segons l’informe ‘El empleo de las persones con discapacidad del INE. 2017’. O sigui que la participació de les persones amb discapacitat, en el mercat es redueix a menys de la meitat que la genèrica, amb una activitat del 35,2% davant el 78% de mitjana estatal.

Aquest desfasament de la inclusió laboral de les persones amb discapacitat no es fonamenta en dades científiques ni objectius, sinó que té darrere seu un context cultural que identifica la discapacitat amb inactivitat, passivitat i dependència.

Si bé arribar a una participació idèntica de les persones amb discapacitat en l’ocupació es sembla complicat, tenint en compte l’existència de grans discapacitats i / o situacions de dependència crítiques, l’aspiració ha de ser aconseguir unes cotes de participació el més elevades possible.

En aquest sentit, tenint en compte que l’any passat les persones amb discapacitat van signar 110.068 contractes (SEPE, contractes a col·lectius especials 2018) i constatant que aquests creixen a un ritme de 47.465 contractes per dècada, prenent com a mitjana aproximativa la diferència entre 2017-2007 i 2016-2006, podríem trobar el nombre d’anys que haurien de transcórrer per assolir un nivell desitjable de contractactació del 70%, necessitaríem 231 exercicis, és a dir, fins a 2249.

Però perquè això sigui una realitat i aconseguir una plena inclusió de les persones amb discapacitat tots els actors socials han d’assolir un compromís real amb cinc grans reptes. “De la capacitat d’empreses, organismes públics, teixit associatiu i ciutadania en general per donar resposta a aquestes necessitats dependrà la capacitat què, com a societat, tindrem per assolir un mercat laboral equitatiu, equànim i integrador on la Diversitat estigui present de forma natural i totes les persones tinguin cabuda” ha destacat Francisco Mesonero. Aquests cinc reptes són: Accessibilitat Universal; Educació Inclusiva; Objectius de Desenvolupament sostenible; Polítiques de benestar social i polítiques actives d’ocupació i Compromís empresarial.

La Fundació Adecco ha donat a conèixer la seva campanya de sensibilització ‘Contra les Etiquetes’ amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat, en la que reivindica la necessitat d’acompanyar els avenços tecnològics d’un canvi de mentalitat social que eradiqui els prejudicis i la discriminació.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*