Dijous, 11 agost 2022
Dijous, 11 agost 2022
IniciEducació InclusivaEs gradua la primera promoció d’alumnes del programa pilot IFE a l’Escola...

Es gradua la primera promoció d’alumnes del programa pilot IFE a l’Escola Jeroni Moragas d’AMPANS

Els Itineraris Formatius Específics són ensenyaments professionals adreçats a estudiants amb necessitats educatives especials

alumnes primera promoció Ife escola moragas ampans
Els alumnes han fet un cicle formatiu de quatre anys // Foto: AMPANS

Dotze joves d’entre 16 i 20 anys de l’Escola Jeroni de Moragas d’AMPANS s’han graduat dins l’Itinerari Formatiu Específic (IFE), convertint-se en la primera promoció al Bages que finalitza aquests ensenyaments pensants per a adolescents i joves amb necessitats educatives especial, associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada.

La falta d’opcions formatives per a aquest col·lectiu, més enllà de l’educació obligatòria, va fer que entre els cursos 2016-2017 i  2017-2018, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya iniciés la prova pilot d’aquesta formació professional a un total de vint-i-vuit centres d’arreu del territori, entre els quals vuit escoles d’Educació Especial com la Jeroni de Moragas d’AMPANS.

Aquests estudis, de 4 cursos, tenen per objectiu incrementar l’autonomia personal dels alumnes i fer que assoleixin competències professionals necessàries per a la transició a la vida adulta i que, per mitjà del treball, aconsegueixin la plena inclusió social. Actualment, es plantegen tres perfils formatius: Auxiliar en Cura d’Animals i Espais Verds, Auxiliar en Manteniment d’Instal·lacions Esportives i Auxiliar en Vendes i Atenció al Públic; aquest últim el més estès i el que pot cursar-se a AMPANS. Es tracta d’itineraris estructurats en mòduls professionals comuns i específics que, a més de tenir els continguts necessaris perquè els alumnes assoleixin les competències personals i professionals, poden anar associats a unitats de competència de nivell 1 del Catàleg de qualificacions vigent a Catalunya.

Els alumnes de quart d’IFE de l’Escola Jeroni de Moragas han fet les seves pràctiques professionals a diversos establiments comercials de Manresa i Sant Fruitós de Bages. Llobet, Fauna Gibert, Caprabo AMPANS, Anelco electrònica i BonÀrea són algunes de les empreses que s’han implicat en el projecte i han obert les portes a estudiants, acompanyant-los en l’aprenentatge i donant-los suport.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content