Es consoliden les visites guiades i accessibles per persones amb discapacitat al Districte de Nou Barris

Ja s’està treballant en la programació pel 2019

visites guiades accessibles districte nou barris
Aquest projecte va néixer aquest any a la Festa Major // Foto: Ajuntament de Barcelona

Les persones amb discapacitat podran seguir coneixent durant el 2019 els llocs més emblemàtics del Districte de Nou Barris a Barcelona, després que durant aquesta tardor s’hagi consolidat el projecte de visites guiades inclusives i accessibles i ja s’estigui fent la programació per l’any vinent.

Aquesta iniciativa, impulsada conjuntament pel Districte de Nou Barris i l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD), va arrencar amb quatre visites durant la Festa Major del Districte, a la Seu del Districte de Nou Barris, a la casa de l’Aigua, al Castell de Torre Baró i al Parc Tecnològic. Hi van participar 125 persones vinculades a entitats socials del districte.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Vist l’èxit de la iniciativa, aquest setembre s’han dut a terme dues visites més: una ruta per les masies de Nou Barris i una ruta des la casa de l’Aigua de Sant Andreu fins a la Casa de l’Aigua de Nou Barris, aquesta darrera en col·laboració amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA). En aquestes dues visites hi ha particitat 48 persones amb discapacitat intel·lectual i auditiva.

Per altra banda, durant el curs, el Grup Història de Nou Barris, amb coordinació amb la tècnica de l’IMPD al districte, han realitzat altres rutes adaptades a les Masies de Nou Barris, seu del Districte, fonts i rellotges de sol. En aquestes, que eren obertes a qualsevol persona, tingués o no discapacitat, hi han participat persones amb discapacitat visual, auditiva i física, gràcies a les mesures d’accessibilitat previstes.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*