Dimecres, 27 gener 2021
Inici Tercer Sector Social Moltes entitats del tercer sector participen avui al Giving Tuesday a través...

Moltes entitats del tercer sector participen avui al Giving Tuesday a través de projectes solidaris

Organitzen campanyes per captar fons per als seus projectes

giving tuesday 2020 dia per donar
Cartell del Giving Tuesday 2020 // Foto: web Giving Tuesday

Avui dimarts 1 de desembre se celebrar el Giving Tuesday “El Dia per donar”, que va sorgir als Estats Units l’any 2012 en contraposició al Black Friday i al Cyber Monday, dies de consumisme prenadalenc que segueixen a Acció de Gràcies, que se celebra el quart dijous de novembre. És per això que el Giving Tuesday se celebra, a escala global, just després (el primer dimarts després del quart dijous de novembre). 

#GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L’objectiu és dedicar un dia a tot el món, aquest any el 1 de desembre, a celebrar l’acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, etc.  

ARC Soluciones publi

Utilitzant el hashtag #GivingTuesday com a instrument per difondre aquesta idea a les xarxes socials, es busca mobilitzar a tots els ciutadans, famílies, organitzacions i empreses perquè contribueixin en aquest dia mundial de la donació, amb l’objectiu final d’expandir la solidaritat els 365 dies de l’any. 

#GivingTuesday va arribar per primera vegada a Espanya en 2015, aconseguint un total de 405.000 € destinats a més de 260 projectes socials, i 982 persones van donar sang per primera vegada. El moviment va tenir una repercussió en mitjans molt elevada i va aconseguir ser trendic topic durant 5 hores. Any rere any, hem aconseguit millorar els resultats. El 2018, encara va ser millor! Es van recaptar 697.265 € destinats a més de 300 projectes socials. 

A Catalunya, moltes entitats del tercer sector social participen en el Giving Tuesday, organitzant campanyes per captar fons per als seus projectes socials. En la seva web es poden trobar totes les iniciatives i projectes amb els quals es pot col·laborar. 

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES