Dijous, 28 gener 2021
Inici Inclusió Social 7 de cada 10 dones amb discapacitat han patit violència en alguna...

7 de cada 10 dones amb discapacitat han patit violència en alguna de les seves formes

Aquest matí s’ha presentat la guia ‘No és no” a la seu d’Andi Sabadell

presentacio guia no es no contra violencia masclista
Úrsula Reales i Olga Pont durant la presentació de la guia // Foto: Down Catalunya

Una de les dades més esfereïdores que s’han explicat aquest matí a la presentació de la guia ‘No es no’ contra l’assetjament, abusos i agressions a les dones amb discapacitat, és que 7 de cada 10 dones amb discapacitat han patit violència en alguna de les seves formes durant la seva vida. 

L’acte, que ha tingut lloc a la seu d’Andi Sabadell, s’ha fet de forma telemàtica respectant les mesures de prevenció de la Covid-19, amb la participació d’Úrsula Reales, directora de Down Catalunya, i Olga Pont, coordinadora d’atenció psicològica a Andi Sabadell. 
 
Tres grups de nois i noies de l’entitat han seguit en diferents aules la presentació, en la que s’ha explicat per què es va creure necessària l’edició de la guia i com les persones amb discapacitat poden identificar si son víctimes d’una agressió sexual, d’assetjament o d’un abús.  

ARC Soluciones publi

Segons ha comentat Úrsula Reales, “per aquestes dones, la guia ha de ser un instrument important a l’hora de distingir comportaments de violència inadequats tant físics com verbals”.  

Per la seva part, Olga Pont ha assegurat que “les experiències viscudes durant els més de 25 anys de treball a Andi Sabadell en aquest aspecte han ajudat molt en el redactat de la guia”
 
Per a l’elaboració de la guia contra la violència masclista s’ha comptat amb els materials i el treball de les tècniques de cadascuna de les entitats de Down Catalunya,  de varies dones amb discapacitat intel·lectual, del Grup de Treball ‘Psicologia + Discapacitat’ del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, el CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats) i s’ha redactat en el format de ‘lectura fàcil’ per tal de millorar-ne la comprensió a les persones amb discapacitat. Finalment, l’empresa ‘Reckitt Benkiser’ es va oferir per a fer-se càrrec del finançament, la impressió i publicació.  

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES