Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciEntitatsEnric Botí i David Bernardo prenen possessió com a nova direcció de...

Enric Botí i David Bernardo prenen possessió com a nova direcció de l’ONCE a Catalunya

ENRIC BOTÍ CASTRO
Enric Botí, nou delegat territorial de l’Organització a Catalunya // Foto: ONCE Catalunya

Enric Botí i David Bernardo van prendre ahir possessió dels seus càrrecs com a nou delegat territorial i president del Consell Territorial de l’ONCE respectivament, en l’acte de presentació de la nova direcció d’ONCE Catalunya.

L’acte també va servir també per fer un repàs a les xifres de l’Organització en els darrers quatre anys. Així es va confirmar que en el darrer any l’ONCE ha experimentat un augment de les vendes del 2,04%, fet que garanteix el seu nivell d’inversió social destinada a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a Catalunya.

Durant el 2018, com en anys anteriors, unes 500 persones es van incorporar com a nous afiliats de l’ONCE a Catalunya en perdre tota o part de la seva visió. En aquests moments l’ONCE a Catalunya compta amb 10.500 afiliats.

D’altra banda, en matèria d’ocupació, l’ONCE Catalunya va signar en els últims quatre anys 520 contractes indefinits a venedors dels seus productes de joc, el que suposa una consolidació de l’ocupació de qualitat i situa la plantilla mitjana a la fi de 2018 en uns 2.700 venedors, tots ells persones amb discapacitat.

De la plantilla de l’ONCE a Catalunya, el 82,8% són contractes indefinits. El 90%, nou de cada 10 treballadors, són persones amb discapacitat.

El Grup Social ONCE impulsà 758 llocs de treball a Catalunya l’exercici 2017 i en total dona feina a terres catalanes a 7.261 persones, la majoria persones amb discapacitat.

L’acció social de l’ONCE a Catalunya inclou l’atenció a 1.166 estudiants cecs o amb greu discapacitat visual el curs passat; el lliurament de 24 gossos guia el 2018 (n’hi ha un total de 202 gossos pigall aquí); la prestació de serveis socials especialitzats de rehabilitació, suport psicosocial, integració, ocupació, educació, esports, tiflotecnologia i 8.701 hores a Catalunya dedicades al suport de 54 afiliats sordcecs que van sol·licitar un servei de mediació a la Fundació ONCE d’Atenció a les Persones Sordcegues (FOAPS).

Botí i Bernardo es van comprometre a esforçar-se durant els quatre propers anys per tal de millorar la qualitat de vida de les persones cegues i la resta de persones amb discapacitat a Catalunya.

Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, va mostrar la seva satisfacció pel treball realitzat per l’Organització durant els últims quatre anys, i ha assegurat que aborden el nou mandat sorgit de les urnes amb la il·lusió de complir els compromisos que conté el programa de govern aprovat pel nou Consell General de l’ONCE.

Carballeda va subratllar a més que el Grup Social ONCE, que és la suma d’ONCE, Fundació i Ilunion, donava feina directa a finals de 2018 a més de 73.000 treballadors i treballadores, gairebé un 60% amb discapacitat, el que el consolida en el primer lloc com major ocupador d’aquest col·lectiu i com a quart ocupador global de tot l’Estat.

Finalment, va afirmar que l’ONCE seguirà treballant al costat de la societat amb tota l’estructura d’acció social que s’agrupa en el COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat), la Plataforma del Tercer Sector o els agents de l’economia social, per posar sempre a les persones per davant i ajudar a construir societats més inclusives per a tots.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content