Els viatgers de rodalia de Barcelona ja poden consultar en temps real els trens i les estacions accessibles

A través de l’app Renfe Cercanías i renfe.com

renfe rodalia trens estacions accessibles
Cada any s’adaptaran 25 trens per fer-los accessibles // Foto: Wikimèdia Commons

Des del passat mes de febrer els viatgers de rodalia de Barcelona disposen d’informació en temps real de trens i estacions accessibles a través de la web de Renfe i l’app de Renfe Cercanías (Android i IOS), una informació que es recomana consultar tres hores abans d’iniciar el viatge.

En una primera fase, Renfe ha desenvolupat la tecnologia i procediments necessaris per donar informació diària dels trens accessibles que circulen a rodalia de Barcelona. En una segona fase, es podrà consultar aquesta informació de forma anticipada.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

D’altra banda, Renfe facilita informació de trens accessibles mitjançant pantalles i teleindicadors de 32 estacions de rodalia de Barcelona, què progressivament s’anirà implantant a la resta d’estacions.

Totes aquestes mesures s’emmarquen en el compromís de Renfe amb la mobilitat de les persones. En total, Renfe invertirà prop de 100 milions d’euros en actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.

BANER_300X250

A més, Renfe té previst adaptar cada any 25 trens per fer-los accessibles, amb una inversió de prop de 30 milions d’euros anual en matèria d’accessibilitat. Actualment, el 50% del parc de Rodalies de Catalunya és accessible per les persones de mobilitat reduïda.

L’adaptació d’aquests trens consisteix en incorporar un nou cotxe al mig que disposa d’una porta més baixa per facilitar l’accés a les persones de mobilitat reduïda; la instal·lació d’un bany per a PMR situat a la zona baixa del cotxe; i un espai reservat per a persones que viatgin en cadira de rodes.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*