Dijous, 2 desembre 2021
IniciEntitatsEls premis cermi.es 2021 guardonen amb el Premi Extraordinari a la Federació...

Els premis cermi.es 2021 guardonen amb el Premi Extraordinari a la Federació ECOM pel seu 50è aniversari

El jurat ha designat els guanyadors dels premis en les diferents categories

premis cermi jurat iniciatives discapacitat

La Federació d’Entitats de Persones amb Discapacitat Física (ECOM) ha estat guardonat amb el Premi Extraordinari pels premis cermi.es 2021, com a reconeixement al seu 50 aniversari en defensa dels drets del col·lectiu de les persones amb discapacitat física.

Aquests guardons, atorgats cada any pel Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI), vol reconèixer les iniciatives, accions i la tasca de persones i/o institucions que més s’hagin distingit en els àmbits de la inclusió laboral, la investigació social i científica, l’accessibilitat universal, la cultura inclusiva, la responsabilitat social, l’activisme i la igualtat entre dones i homes, entre d’altres, en favor de les persones amb discapacitat.

fiare banca etica crowdfunding

A més de la Federació ECOM, en l’edició dels premis d’enguany han estat guardonats: 

 • En la categoria de ‘Investigació Social i Científica’, s’ha concedit el premi a Esperanza Alcaín Martínez, jurista i docent universitària, investigadora acadèmica sobre protecció jurídica de les persones amb discapacitat. 
 • En la categoria ‘Acció Social’, el premi s’ha atorgat al Ministeri de Sanitat, per la seva decisió de modificar la legislació per eximir de pagament a la prestació farmacèutica per a menors de 18 anys amb discapacitat. 
 • Pel que fa a la categoria de ‘Accessibilitat Universal’, el jurat ha concedit a el premi a Metro de Madrid, per la seva II Pla d’Accessibilitat i Inclusió.
 • En la d’Acció Cultural i / o Esportiva Inclusives’ el guardó és per al Comitè Paralímpic Espanyol, que el 2021 celebra el 25è aniversari de la seva creació i per la seva excel·lent tasca en els Jocs Paralímpics de Tòquio 2020. 
 • En la categoria ‘Fundació Cermi Dones-Acció en benefici de les Dones amb Discapacitat’ s’ha concedit ex aequo a Carmen Calvo Poyato, exvicepresidenta primera de el Govern d’Espanya, pel seu impuls polític a el projecte de modificació de l’article 49 de la Constitució Espanyola
 • El premi en la categoria de ‘Mitjans de Comunicació i Imatge Social de la Discapacitat’ és, ex aequo, per al programa ‘Parlament’ de RTVE i a al programa ‘L’Altra Notícia’ de Ràdio Castella-la Manxa. 
 • A la de ‘Millor acció autonòmica i / o local’, el premi s’ha concedit ex aequo a la iniciativa ‘Exposicions i actes culturals’ impulsada per la Direcció General de Pau, Convivència i Drets Humans de Govern de Navarra i a la Junta d’Extremadura pel desenvolupament de l’Estudi sobre la situació de les dones amb discapacitat que pateixen violència de gènere a Extremadura, un treball en què van participar 70 dones d’aquest territori. 
 • En la categoria de ‘Agenda 2030 / Objectius de Desenvolupament Sostenible’ li correspon a el projecte Fisiomer (Servei d’Atenció Integral al Medi Rural), promogut per Aspaym Castella i Lleó.
 • A la de ‘Millor Pràctica de cooperació associativa’ el premi s’ha concedit a la iniciativa Navarra Més Accessible, desplegada conjuntament per Anfas, Cocemfe Navarra, Associació Eunate i Fundació Iddeas, amb l’objectiu de donar una resposta de forma col·laborativa als requeriments de l’accessibilitat, tant en administracions com a empreses i en tot tipus d’entorns i serveis. 
 • En la modalitat de ‘Activista-Trajectòria Associativa’, el jurat ha decidit concedir el premi ex aequo a la periodista i activista amb discapacitat Virginia Beneït Romero i Mario Port Gurea, exvicepresident de Plena Inclusió i expresident de Plena Inclusió Comunitat Valenciana. 
 • En la categoria Institucional s’ha atorgat Ministeri de Treball i Economia Social, pel seu impuls polític a la ratificació pel Regne d’Espanya de la Carta Social Europea revisada i del seu procediment de reclamacions col·lectives. 
 • Finalment, en la categoria d’Inclusió Laboral, el jurat ha declarat desert el premi, en atenció a la inidoneïtat de les candidatures presentades.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES