Dimecres, 19 gener 2022
IniciCulturaEls Premis ASPID 2019 guardonen les empreses i persones més compromeses amb...

Els Premis ASPID 2019 guardonen les empreses i persones més compromeses amb la discapacitat

grup roba estesa premi aspid persones compromeses discapacitat
El grup musical Roba Estesa incorpora a les seves cançons el llenguatge de signes // Foto: ASPID

El grup Roba Estesa a la categoria a la Solidaritat, l’empresa Entrenúvols a la categoria d’Innovació, la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya-FECETC a la categoria d’Empresa, el monologuista Marc Buxaderas a la categoria de Comunicació, i la Menció Especial al professor de l’Institut del Pont de Suert, Carles Hidalgo Llompar, han estat els guanyadors dels XXI Premis ASPID 2019.

Aquests guardons es lliuraran el divendres 22 de març a 14h a la Llotja de Lleida, en un acte presidit per Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya, que comptarà amb la presència de diverses autoritats, socis i simpatitzants d’ASPID i representants del tercer sector.

El Premi ASPID a la Solidaritat ha recaigut en Roba Estesa, un grup de música festiva i combativa nascut l’any 2011 i amb seu al Camp de Tarragona, que incorpora a l’escenari una persona que interpreta les lletres en llengua de signes. El grup ha preparat prèviament les lletres de les cançons per tal que les persones sordes rebin el seu el sentit, així com les vibracions del to, permetent-los percebre el missatge de l’artista. El grup Roba Estesa és pioner al nostre país a oferir aquest tipus d’espectacle per a persones sordes.

El Premi ASPID a la Innovació ha estat per a la tasca duta a terme per Entrenúvols, una empresa que ha facilitat que les persones amb discapacitat puguin gaudir dels esports adaptats, facilitant cadires adaptades. per poder volar amb persones que tinguin problemes de mobilitat (des de persones amb lesions medul·lars altes fins a persones que, tot i tenir una mobilitat àmplia, no sigui capaç d’enlairar-se i aterrar pel seu propi peu). Entrenúvols forma part del catàleg d’empreses de Turisme Accessible de la Generalitat de Catalunya i és membre de la Fundació Red Estable (Red Española de Turismo Accesible), com també de Pantou, el directori europeu de turisme accessible de la Unió Europea.

El Premi ASPID a l’Empresa ha estat per a la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya-FECETC, una entitat sense ànim de lucre creada l’any 1992, després de la unificació de l’Associació Catalana de Centres de Treball amb l’Associació de Centres de Treball per a persones amb discapacitat física o sensorial per part d’un grup d’empresaris amb l’objectiu de facilitar la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat. Actualment, aquesta entitat agrupa 67 centres especials de treball, amb un total d’uns 5.400 treballadors.

El Premi ASPID a la Comunicació ha correspost al monologuista Marc Buxaderas Escolà. Es tracta d’una persona amb paràlisi cerebral tetraplègica espàstica, que va decidir tirar endavant un projecte de

sensibilització de la societat sobre la inclusió de les persones amb discapacitat. Buxaderas va posar en valor els seus dots comunicatius passant de fer monòlegs d’humor sobre la seva experiència personal i penjar-los al YouTube a fer-los a dalt dels escenaris, o bé davant d’alumnes a les escoles o en jornades motivacionals d’empresaris.

Finalment, també s’atorga una Menció Especial al docent de l’Institut del Pont de Suert Carles Hidalgo Llompart. En el decurs de les activitats dels Cicles Formatius de Grau Mitjà de Tècnics en explotació

d’estacions d’esquí, i més concretament dins de l’assignatura de discapacitats, ha enfocat aquesta assignatura a través de projectes basats en la utilització del mètode “Aprenentatge Servei”.

Els Premis ASPID, enguany un dels actes central de la celebració del 25è aniversari de l’entitat, tenen l’objectiu de donar suport, fer visible i donar un reconeixement a les persones, institucions i iniciatives que són un exemple clar de defensa dels drets d’aquest col·lectiu de persones amb discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content