Dijous, 13 juny 2024
IniciINCLUSIÓ SOCIALEls locals electorals de la capitals autonòmiques compten el 9-J amb cartelleria...

Els locals electorals de la capitals autonòmiques compten el 9-J amb cartelleria accessible per a les persones amb discapacitat

El sistema de cartelleria accessible per a persones amb discapacitat que es va provar a la ciutat de Madrid als comicis del 2023 s'estén a les eleccions al Parlament Europeu d’avui

cartelleria accessible als locals electorals a les eleccions europees
Una persona votant a les eleccions europees // Foto: 123RF/Serezniy

El sistema de cartelleria accessible per a persones amb discapacitat que es va provar a la ciutat de Madrid als comicis del 2023 s’estendrà a les eleccions al Parlament Europeu d’aquest diumenge, 9 de juny, a la resta de capitals de les comunitats autònomes i a les ciutats de Ceuta i Melilla.

El sistema està compost per set pictogrames amb què es busca facilitar l’accés i el recorregut pels locals electorals de les persones amb algun tipus de discapacitat cognitiva, intel·lectual o de lectoescriptura.

Fruit del conveni signat el 2021 entre el Ministeri de l’Interior i plena Inclusió Espanya, a les passades eleccions locals i generals del 2023 es va posar en marxa un projecte pilot pel qual es van distribuir uns cartells dirigits a facilitar l’accessibilitat cognitiva (persones amb discapacitat intel·lectual , persones grans) als locals electorals de la ciutat de Madrid, i que va comptar amb la col·laboració de la Delegació del Govern a Madrid.

PUBLICITAT

Després de la bona acollida d’aquesta acció, i en el compromís de continuar avançant en les mesures que facilitin l’accés dels col·lectius més vulnerables al procés electoral, aquest projecte s’estendrà a totes les capitals de comunitat autònoma ia les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla als comicis de matí.

Kit de vot accessible

El Ministeri de l’Interior, a més, ha posat a la disposició dels ciutadans amb discapacitat un kit de votació accessible amb material complementari en braille.

En aquest maletí s’hi inclouen paperetes i sobres de votació normalitzats, idèntics als que utilitzen la resta dels electors, amb una documentació complementària en braille que els permet seleccionar amb autonomia la papereta amb la seva opció de vot: guia explicativa, adhesius en braille i tinta que identifiquen continguts.

PUBLICITAT

Els maletins es lliuren a la mesa electoral el dia de la votació a tots aquells ciutadans que hagin sol·licitat aquest servei.

El nombre de sol·licitants del procediment de vot accessible per a aquestes eleccions europees ha estat de 1.006 enfront dels 691 sol·licitats a les de maig de 2019, fet que suposa un increment del 45,6%.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content