Dijous, 13 juny 2024
IniciINCLUSIÓ LABORALAjuntament de Tarragona i Fundació ONCE renoven el seu compromís amb l'ocupació...

Ajuntament de Tarragona i Fundació ONCE renoven el seu compromís amb l’ocupació de persones amb discapacitat

L’acord reestableix un marc de col·laboració per millorar la situació en el mercat laboral del col·lectiu

tarragona compromís ocupació persones amb discapacitat
Moment de la signatura del conveni de col·laboració // Foto: Ajuntament de Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona i la Fundació ONCE han renovat aquest divendres el conveni que van signar per primera vegada l’any 2017 amb l’objectiu de fomentar l’ocupació de les persones amb discapacitat al municipi. El conveni, que s’emmarca en el Pla de Desenvolupament Socioeconòmic Local i Territorial, estableix un marc de col·laboració per a la implementació de programes de formació, capacitació, derivació, orientació i inserció laboral d’aquest col·lectiu.

Un pas cap a la inclusió i la igualtat d’oportunitats

La consellera de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha destacat que la renovació del conveni “és un pas positiu cap a la inclusió i la igualtat d’oportunitats per a les persones amb discapacitat”. Adan ha afegit que l’Ajuntament, gràcies a la col·laboració amb Inserta Empleo, entitat especialitzada en l’atenció a persones amb discapacitat, busca “contribuir a millorar les condicions laborals, la integració i la capacitat professional d’aquest col·lectiu”.

Per la seva part, la secretaria general de Fundació ONCE i Inserta Empleo i directora de Transformació, Excel·lència i Igualtat de Fundación ONCE, Virginia Carcedo, ha assegurat que la renovació del conveni permetrà “seguir treballant conjuntament en la millora de l’atenció de les persones amb discapacitat i en la seva inclusió laboral”. Carcedo ha afegit que gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament, Inserta Empleo pot “comptar amb espais i recursos per assessorar les persones amb discapacitat que ho necessiten i ajudar-les en el camí cap a l’ocupació”.

PUBLICITAT

Inserta Empleo compta a Tarragona amb 3.785 persones inscrites en la seva borsa de treball, un 10% de les quals són joves amb discapacitat menors de 30 anys. En els dos darrers anys, l’entitat ha gestionat 111 contractes per a persones amb discapacitat. En els tres últims anys, Inserta Empleo ha organitzat vuit cursos i tallers en els quals s’han format 79 alumnes amb discapacitat.

Objectius del conveni

L’acord renovat estableix un marc de col·laboració per millorar la situació en el mercat laboral de les persones amb discapacitat mitjançant l’establiment de programes de formació, capacitació, derivació, orientació i inserció de persones amb discapacitat per aconseguir el seu accés a l’ocupació de qualitat.

Un dels objectius del conveni és sensibilitzar els ciutadans, els agents socials i les organitzacions i institucions sobre les capacitats de les persones amb discapacitat. Així mateix, l’acord preveu el disseny conjunt i execució d’accions específiques per a joves amb discapacitat, amb la finalitat d’impulsar la seva incorporació al mercat laboral i conscienciar el teixit empresarial en l’aposta pel talent jove.

PUBLICITAT

Secció patrocinada per
nou logotip fecetc

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content