Els llocs web i les aplicacions mòbils del sector públic hauran de ser accessibles per a les persones amb discapacitat

Hisenda està preparant un Real Decret amb la nova normativa

formació acadèmia digital noves tecnologies discapacitat
Les aplicacions mòbils del sector públic hauran de ser totes accessibles // Foto: Pixabay

El Consejo Español para la Defensa de las personas con Discapacidad y/o con Dependencia (CEDDD), va anunciar ahir que el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública està preparant un Real Decret que, un cop aprovat, obligarà a que totes les aplicacions del sector públic per a dispositius mòbils (tauletes, telèfons intel·ligents, etc.) siguin accessibles per a les persones amb discapacitat.

La preparació d’aquest Real Decret obeeix a la publicació, el passat 2 de desembre, de la Directiva (UE) 2016/2102 del Parlament Europeu i del Consell, de 26 d’octubre de 2016, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils dels organismes del sector públic.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Segons estableix la pròpia directiva, aquesta normativa haurà de ser transposada abans del 23 de setembre de 2018, data a partir de la qual tots els llocs web i aplicacions mòbils del sector públic: estatal, regional, local, universitari, etc, incloent també els centres sanitaris, educatius, biblioteques, tribunals, etc., hauran de complir els requisits mínims d’accessibilitat per a tots.

Entre aquests requisits mínims, la Directiva adopta normes aplicables al disseny, construcció, manteniment i actualització dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils. Al mateix temps imposa l’elaboració, actualització periòdica i publicació d’una declaració d’accessibilitat.

BANER_300X250

L’aprovació d’aquest Real Decret suposa un avenç en els deures legals de l’accessibilitat universal segons estableix la Convenció de Nacions Unides sobre Drets de les Persones amb Discapacitat, quant a l’accés de les persones amb discapacitat en igualtat de condicions a l’entorn físic, el transport, la informació i les comunicacions, inclosos els sistemes i les tecnologies de la informació i les comunicacions.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*