Dijous, 28 gener 2021
Inici Destacades Els llocs web i les aplicacions mòbils del sector públic hauran de...

Els llocs web i les aplicacions mòbils del sector públic hauran de ser accessibles per a les persones amb discapacitat

formació acadèmia digital noves tecnologies discapacitat
Les aplicacions mòbils del sector públic hauran de ser totes accessibles // Foto: Pixabay

El Consejo Español para la Defensa de las personas con Discapacidad y/o con Dependencia (CEDDD), va anunciar ahir que el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública està preparant un Real Decret que, un cop aprovat, obligarà a que totes les aplicacions del sector públic per a dispositius mòbils (tauletes, telèfons intel·ligents, etc.) siguin accessibles per a les persones amb discapacitat.

La preparació d’aquest Real Decret obeeix a la publicació, el passat 2 de desembre, de la Directiva (UE) 2016/2102 del Parlament Europeu i del Consell, de 26 d’octubre de 2016, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils dels organismes del sector públic.

ARC Soluciones publi

Segons estableix la pròpia directiva, aquesta normativa haurà de ser transposada abans del 23 de setembre de 2018, data a partir de la qual tots els llocs web i aplicacions mòbils del sector públic: estatal, regional, local, universitari, etc, incloent també els centres sanitaris, educatius, biblioteques, tribunals, etc., hauran de complir els requisits mínims d’accessibilitat per a tots.

Entre aquests requisits mínims, la Directiva adopta normes aplicables al disseny, construcció, manteniment i actualització dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils. Al mateix temps imposa l’elaboració, actualització periòdica i publicació d’una declaració d’accessibilitat.

L’aprovació d’aquest Real Decret suposa un avenç en els deures legals de l’accessibilitat universal segons estableix la Convenció de Nacions Unides sobre Drets de les Persones amb Discapacitat, quant a l’accés de les persones amb discapacitat en igualtat de condicions a l’entorn físic, el transport, la informació i les comunicacions, inclosos els sistemes i les tecnologies de la informació i les comunicacions.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES