L’ONCE i l’Institut Català de les Empreses Culturals signen un conveni marc de col·laboració

Per fomentar l’accés a la cultura de les persones amb discapacitat visual

conveni once i icec accés cultura discapacitat visual
Moment de la signatura del conveni de col·laboració // Foto: ONCE

La Organización Nacional de Ciegos Españoles (ONCE) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) han signat aquest matí un conveni de col·laboració que facilitarà al col·lectiu de persones amb discapacitat visual l’accés a la cultura.

Aquest conveni permetrà fomentar totes les iniciatives i la participació cultural adreçades a tota la població sense excloure les persones amb discapacitat en general, i amb discapacitat visual, en particular.

BANER_300X250

La primera d’aquestes iniciatives que ambdues organitzacions duran a terme conjuntament serà dins la campanya ‘Fas 6 anys, Tria un Llibre’ adreçada als nens i nenes d’aquesta edat i que pretén estimular els hàbits de lectura dels petits lectors que aprenen a llegir; que aquests descobreixin les llibreries amb un adult i que els infants puguin crear la seva pròpia biblioteca. Aquesta campanya ja es va iniciar l’any 2016 i continuarà durant aquest 2017.

L’ONCE i l’ICEC adaptaran la targeta que reben els nens i nenes cecs de Catalunya al sistema de lectura i escriptura tàctil, el braille. D’aquesta manera els infants amb discapacitat visual podran participar en la campanya des de l’inici.

L’ICEC també intentarà adaptar en la mesura del possible, tots aquells materials de difusió necessaris perquè la campanya arribi a tots els col·lectius amb discapacitat i més concretament als infants amb discapacitat visual.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*