DINCAT reclama garantir la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual a les eleccions del 10N

Ha enviat cartes a les diferents administracions

dincat plena participacio persones discapacitat intel·lectual eleccions 10n
Les persones amb discapacitat intel·lectual podran tornar a votar a les eleccions // Foto: Grup TEB

DINCAT ha fet arribar aquesta setmana una carta al Conseller Alfred Bosch, com a responsable del departament encarregat de la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals, en la que s’insta al Govern de la Generalitat a realitzar l’adaptació a lectura fàcil d’un manual elaborat per Plena Inclusión, en el que s’explica, d’una forma accessible per a les persones amb dificultats de comprensió, què és una mesa electoral, quines persones la conformen, quines són les funcions a desenvolupar, els drets de les persones que la integren, el material necessari i les tasques a desenvolupar.

D’altra banda, també DINCAT ha fet arribar un comunicat a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), demanant que es traslladi als Ajuntaments del país la seva capacitat per afavorir la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual en tots els processos electorals. En aquest sentit, s’han adjuntat al comunicat una guia d’accessibilitat cognitiva i un document amb consells per a interventors i apoderats.

BANER_300X250

Cal recordar que les eleccions dels 28 d’abril van ser les primeres en què les persones amb discapacitat intel·lectual van poder exercir el seu dret a vot fruit de la reforma de la llei del règim electoral. A Catalunya van poder votar més de 11.300 persones, que tornen a estar convocades per al proper 10 de novembre.

1 Trackback / Pingback

  1. Participació a les eleccions 10N | Centre d'Informació de la Discapacitat (CID)

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*